A mexikói deathgrind metálzenekar, a Brujeria (melynek neve magyarul boszorkányságot jelent) debütalbuma idén 30 éves, a Dürer Kertben a ‘Matando Güeros’ (Öldöklő harcosok) végigjátszására készülnek júliusban.

Brujeria

Bár a zenekar Los Angelesben alakult, a tagok latin-amerikai származásúak és mexikói zenekarként hivatkoznak magukra. Spanyol nyelvű dalaikban olyan témákkal foglalkoznak, mint a sátánizmus, a szex, a bevándorlás, a drogok vagy éppen a politika, a kemény témákhoz pedig brutális hangzás is társul. A Brujeria eddig négy stúdióalbumot adott ki, mellette számos EP-t és válogatáslemezt, most mégis debütáló anyagukkal kelnek útra.

 

 

A ’Matando Güeros’ 1993-ban jelent meg és már ennek dalai is a banda számára a mai napig fontos, Mexikóban vitatott témákat boncolgatnak, mint a drogkereskedelem, sátáni rituálék, a szex, a migráció, az illegális határátlépés és az Amerika-ellenesség. A Brujeria koncertjei igazi darálások, azt pedig elképzelni sem tudjuk, milyen vad energiák fognak elszabadulni a banda első saját magyarországi buliján. Aki bírja a grind-legendákat, annak kihagyatatlan a Brujeria koncertje július 22-én a Dürer Kertben. Jegyeket a Funcode felületén lehet vásárolni, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Brujeria

Megosztás