Egészen érthetetlen, hogy miért nem jelent még meg a ’Saudades De Rock’ folytatása 13 év elteltével sem, de Nuno Bettencourt árnyalta egy kicsit a képet.

Az Extreme legutóbb 2008-ban adott ki lemezt, a rajongók azóta tűkön ülve várják az új kiadványt, ebben a szituációban valóban egy arculcsapással ért fel, amikor a banda gitárosa, Nuno Bettencourt nemrég egy interjúban megszellőztette, hogy tulajdonképpen már egy éve készen vannak az új lemezzel. Rögtön meg is magyarázta, hogy miért nem vehetjük még mindig a kezünkbe az albumot, és ami azt illeti, egészen érthető szempontokat sorolt fel. „Tavaly márciusban szerettük volna kiadni, de aztán jött ez a kib.szott járvány és tönkretette az egészet. Rengeteget vitáztunk akkor, és a rajongók a közösségi oldalunkon minden egyes nap szorongatják a tökeimet, hogy hol van már a lemez. Tudod mit? Simán kiadhatnánk! Simán mondhatnánk azt, hogy jól van gyerekek, fent van az iTuneson meg a Spotify-on, menjetek és hallgassátok! De mi egy turnézó zenekar vagyunk, érted? Lehet, hogy ez régimódi gondolkodás, de mi úgy szeretnénk kiadni a lemezt, hogy aztán rögtön útra is kelünk, hogy elő is adhassuk. Azt akarjuk, hogy izgatottak legyetek tőle és gyertek el megnézni élőben is.”

 

 

Nem csak ez volt hátráltató tényező, a bandának jelenleg nincs kiadója, amit szintén nehéz kezelni ezekben az időkben. „El akartunk kezdeni kiadókkal tárgyalni, de azt láttuk, hogy sorban zár be az összes, nem kap senki szerződést. Oké, voltak Zoom-meetingek, de tulajdonképpen azt se tudták a legtöbben, hogy most éppen mi a f.sz történik körülöttük. Így hát mi sem nagyon akartunk az új lemezzel házalni, hogy aztán megkapjuk, hogy mégis milyen szerződést akarunk a tető alá hozni egy olyan időszakban, amikor emberek halnak meg, azt se tudjuk mi lesz holnap, és különben is leállt az egész világ. Így hát azt mondtuk, akkor következzen egy kis szünet. Mostanában kezdtünk el éledezni, meetingjeink is voltak már, igyekszünk rendet tenni a dolgaink között. Nagyon-nagyon izgatott vagyok a jövőnket illetően és alig várom, hogy új híreket oszthassunk meg veletek!”

Amíg a zenekar ismét pályára helyezi magát, vigasztalódjunk egy régebbi dalukkal a legutóbbi anyagukról.

Megosztás