Sokkoló hír érkezett tegnap a korábbi H.E.A.T-énekes Erik Grönwall háza tájáról. A zenész a kórházból jelentkezett be, hogy beszámoljon állapotáról.

Erik Grönwall

Alig fél éve lépett ki a H.E.A.T soraiból Erik Grönwall, ami azért is volt meglepő, mert év elején egy tízpontos lemezt tettek le az asztalra. Az énekes most közösségi oldalán jelentkezett be a rossz hírrel: „Itt az ideje, hogy ezt nyilvánosságra hozzam. Megpróbálok annyira rövid lenni, amennyire csak lehetséges. Jelenleg 22. napomat töltöm egy svédországi kórházban. Úgy egy hónapja még tele voltam energiával, képes voltam elvégezni a hétköznapi teendőket, de aztán a semmiből tűnt elő: Kimerültnek éreztem magam, nem volt energiám a legegyszerűbb feladatok elvégzésére sem és még egy ötperces kutyasétáltatás is olyannak tűnt, mintha lefutottam volna a maratont. Valami nem stimmelt. Csináltattam néhány vérvizsgálatot és kiderült, hogy ez leukémia, a kezelésem már harmadik hete tart. Orvosi értelemben ez azt jelenti, hogy a daganatsejtekkel teli csontvelőben nem termelődik elegendő vörösvértest, vérlemezke és fehérvérsejt.

 

 

Először is rendkívül hálás vagyok, hogy olyan korban élhetek, ahol egy ilyen betegség gyógyítható, rengeteg előrelépés történt ezen a területen. A testem jól reagál a kezelésekre, de hosszú a folyamat, és ez lesz életem eddigi legnehezebb kihívása, nemcsak számomra, de a családom számára is, mentálisan és fizikailag egyaránt. Sokat gondolkodtam azon, hogyan lehet ezt kezelni – mind nyilvánosan, mind a magánszférámban –, és úgy döntöttem, hogy teljesen őszinte leszek ezzel kapcsolatban. A kezelés során lesznek jó és rossz napok, de fontosnak tartom, hogy beszélhessünk, megoszthassam veletek a rossz napjaimat is. Végül is az életre nem lehet olyan szuper filtereket tenni, mint a közösségi médiás fotókra. Egyetlen Instagram-filter sem tudja megszépíteni ezt.

Nem mindig tudjuk megválasztani, hogy mi történik velünk, az élet egy szerencsejáték, de megválaszthatjuk, hogyan reagálunk a helyzetre. Ha támogatni akarsz, csak koncentrálj az EGÉSZSÉG erősítésére. Nem hiszek abban, hogy a tüzet tűzzel kell oltani, használjunk inkább vizet! Ismerjük meg a betegséget és gyógyítsuk meg! Záró gondolat: A körülményekhez képest jól vagyok, és készen állok arra, hogy tőlem telhetően megbírkózzak ezzel a kihívással is. Ahogy a képen is látszik, úgy döntöttem, hogy leborotválom a hajam, mivel én akarom irányítani a folyamatot, ahol csak tudom.”

Kívánjuk neki a legjobbakat, mert a lehető legpozitívabb módon áll hozzá a gyógyulásához!

Megosztás