Az Epica eddigi pályafutásának legnagyobb show-ját adta júniusban livestream közvetítés formájában, az esemény felvétele hamarosan fizikai formátumokban is megjelenik, amelynek megérkezett a beharangozó videója.

Az Epica a szimfonikus metál meghatározó tényezője, idén júniusban egyfajta életműösszegzésként világméretű streaming koncertet adott 75 tagú stáb közreműködésével. Videók és grafikus effektek a kivetítőkön, látványos pirotechnika, eső, táncosok, kórus és színészek is hozzájárultak, hogy a közvetítésbe több mint 100 országból bekapcsolódó rajongók egyedülálló show-nak legyenek részesei, amely a zenekar 19 éves történetének legnagyobb koncerteseménye lett. Az előadást rögzítették és különböző audiovizuális formátumokban kiadják december 3-án ’Ωmega Alive’ címmel, ennek az előzetese az Unchain Utopia – Ωmega Alive című dal.

 

 

Coen Janssen, a zenekar billentyűse és a koncepció ötletgazdája így nyilatkozott: “Amit szerettünk volna, az egy minden eddigit túlszárnyaló Epica-show, amelyben minden álmunkat valóra válthatjuk, amelyben van hely minden ötletnek, effektnek és kelléknek, amelyek túl grandiózusak ahhoz, hogy turnéra vigyük őket. A szokásos streaming koncertektől eltérően a zenekar úgynevezett »élő hátteret« alkalmazott, azaz építettünk egy másik színpadot közvetlenül a miénk mögött, ahol végig rengeteg dolog zajlott, és ez szó szerint értendő, mert minden dal kapott valami extrát, valami egyedit, ami illett a hangulatához.”
A Jens de Vos (Panda Productions) által rendezett és a Heilemania (Michael Schenker Fest, Lindemann, Kamelot, Dimmu Borgir) grafikájával illusztrált kiadvány 15 dalt válogatott be Epica-klasszikusokból, rajongói kedvencekből, valamint a zenekar legújabb, ’Ωmega’ című albumából. Az előrendelés elkezdődött, a Nuclear Blastnál beszerezhető az anyag 14 különböző audio- és videóformátumban, illetve csomagban.

Az Epica Apocalypticával közös turnéja – melynek vendége a Wheel – Magyarországot is érinti, január 13-án a Barba Negrában lépnek fel. Részletek az esemény Facebook oldalán, jegyek elővételben a Rock1 hálózatában kaphatóak.

’Ωmega Alive’ dallista:

01. Alpha – Anteludium
02. Abyss Of Time – Countdown To Singularity
03. The Skeleton Key
04. Unchain Utopia
05. The Obsessive Devotion
06. In All Conscience
07. Victims Of Contingency
08. Kingdom Of Heaven prt. 1 – A New Age Dawns Part V
09. Kingdom Of Heaven prt. 3 – The Antediluvian Universe
10. Rivers – A Capella
11. Once Upon A Nightmare
12. Freedom – The Wolves Within
13. Cry For The Moon – The Embrace That Smothers Part IV
14. Beyond The Matrix
15. Omega – Sovereign Of The Sun Spheres

Megosztás