Új szöveges videót készített az Exile Of The Godshoz a svájci Eluveitie, ezzel népszerűsítik a szerdán elindult, Amorphisszal közös turnéjukat – melyen a Dark Tranquillity és a Nailed to Obscurity is fellép –, a minifesztivál hosszúságú műsorral hétfőn érnek Budapestre.

Eluveitie live

Bár pontos információ még nem látott napvilágot, de várhatóan a jövőre megjelenő új albumon, a 2019-es ’Ategnatos’ utódján kap helyet az Exile Of The Gods dal, amelyhez új szöveges videót készített az Eluveitie.

Chrigel Glanzmann, a zenekar alapítója korábban így nyilatkozott a kislemezről: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk veletek új kislemezünket, az Exile Of The Godst – amely az Aidus után a második dal az Eluveitie következő fejezetében.
Jelenlegi utunk messzire vezet minket vissza az időben, aztán újra vissza a jelenbe! Új dalaink mindegyike egy nagyon régi, mitikus szövegen alapul, amely eredendően nem a kelta kultúrából származik, ma már tudjuk, hogy szavait a kelta druidák vették át, sajátították el és tanították. Az interpretatio celtae-ben tanításait a háromfejű kelta istennek, Lugusnak tulajdonították. Ez az ősi szöveg valamiféle próféciát mesél, amely nagyon komoly és fontos üzenetet tartalmaz nekünk, mai modern embereknek – még akkor is, ha azt feltételezzük, hogy nem a mi korunkról szól. Bár én személy szerint mégis úgy gondolom, hogy igenis rólunk szól. Többek között ezt jósolja Lugus siralma: »…A te hitedből nem marad más, mint üres mese, amelyet saját gyermekeid az eljövendő időkben nem fognak elhinni; nem marad más, mint faragott szavak, és csak a kövek mesélnek majd jámborságodról. Mert az istenek – akik egykor a földön tartózkodtak – visszatérnek az Antumnoszra és el fognak távolodni az emberiségtől a világ pedig kietlen marad.«
És ez az, amiről új kislemezünk szól! Ez az ősi szöveg azonban világosan megfogalmazza, hogy itt nem egyszerűen valamiféle mitológiai, vallási vagy spirituális dolgokról van szó, ugyanis nagyon világosan beszél az emberiség és az anyaföld kapcsolatának alakulásáról is ebben az összefüggésben, és rámutat a mai cselekedeteinkre és azok következményeire a természetben, és így ránk nézve is. Így hát izgatottan osztjuk meg veletek vadonatúj dalunkat, és reméljük, hogy nektek is annyira tetszik, mint nekünk, és talán még némi inspirációt is találhattok benne! Jó szórakozást!”

Az Eluveitie és az Amorphis közös turnéja december 12-én éri el Budapestet, ahol olyan zenekarok színesítik még az estét, mint a Dark Tranquillity és a Nailed to Obscurity.

A H-MUSIC, a ROCK1 és a BARBA NEGRA bemutatja: Amorphis – Eluveitie Co-Headline Tour 2022
Vendégek: Dark Tranquillity, Nailed to Obscurity
2022. december 12., hétfő, 17:30
Barba Negra Red Stage
Budapest XXI., Szállító u. 3.
Jegyek ma és holnap 11 999 Ft-ért, a koncert napján és a helyszínen14 999 Ft-ért kaphatók.
Részletek az esemény Facebook-oldalán.

Amorphis - Eluveitie

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!