48 éves korában elhunyt Sean Reinert, a Cynic egykori dobosa. A zenész halálának oka egyelőre ismeretlen.

Sean Reinert

Január 24-én, péntek este elhunyt Sean Reinert. A dobost kaliforniai otthonában találták magatehetetlenül, akit a kórházba szállítást követően sem sikerült újraéleszteni. Halálának oka egyelőre ismeretlen.

Reinert a Cynic alapító tagja volt Paul Masvidal gitárossal együtt, első lemezüket azt követően adták ki 1993-ban, miután a Death zenekarral 1991-ben rögzítették és megturnéztatták ’Human’ című lemezüket. A kis kitérő után teljes gőzzel saját csapatukra koncentráltak, melyben Reinert 2015-ig játszott.

Korábbi zenésztársa, Sean Malone a következő üzenetet osztotta meg: „Szerencsésebb voltam, mint a legtöbb ember. A teljes zenei bizalom – különösen egy basszusgitáros és dobos között – ritka és értékes dolog. Ritka, mert ez egy olyan dolog, amit nem úgy találsz meg, hogy keresed azt. Értékes, mivel sokan egy egész életet leélhetnek úgy, hogy nem tapasztalnak ilyet. Ezért én szerencsésebb voltam, mint a legtöbb ember. Sean bizalmát minden egyes próbán, felvételen és koncerten élvezhettem, és valószínű, hogy ezt többé már nem fogom megtapasztalni. Az igazság az, hogy mindannyian szerencsések vagyunk, szerencsések, hogy akkor éltünk, amíg Sean Reinert zenélt.”

Sean Reinert 48 éves volt. Nyugodjék békében!

Megosztás