75 éves korában elhunyt Leslie West. A Mountain gitárosa szívinfarktus következtében halt meg, az utóbbi években súlyos egészségügyi problémákkal küzdött.

Leslie West

Otthonában, Daytonában hunyt el Leslie West, a Mountain alapító-gitárosa. A zenész december 21-én szenvedett szívinfarktust, a kórházban azonban csak gépekkel tudták életben tartani, december 23-án örök álomba szenderült. A zenész régóta küzdött egészségügyi problémákkal, 2011-ben súlyos diabétesze miatt térdtől lefelé amputálni kellett az egyik lábát is.

 

 

Halála zenészkollégáit is megrázta, Geezer Butler, a Black Sabbath bőgőse a következőképpen búcsúzott tőle: „Szomorúan értesültem Leslie West haláláról. Egy nagyon kedves arc volt, nagyszerűen bánt velünk, amikor a Sabbath a Mountainnel turnézhatott együtt első alkalommal az Államokban. Később eljött megnézni minket a Mohegan Sunba annak ellenére, hogy kerekesszékbe kényszerült. A Mississippi Queennek van minden idők egyik, ha nem a legnagyszerűbb gitárriffje. Nyugodj békében!”

Kétségkívül a Mississippi Queen a Mountain legnagyobb slágere, amely az 1969-ben alakult csapat első nagylemezén, a ‘Climbing!’-on szerepelt. A zenekar fennállása során hét lemezt adott ki, legutolsó anyaguk a 2007-es ‘Masters Of War’ volt, amelyen Bob Dylan-feldolgozások találhatóak. West szólólemezeket is készített, legutolsó, ‘Soundcheck’ című anyagáról mi is írtunk.

Nyugodj békében, Leslie!

 

 

Megosztás