Bár a szemfülesek már egy hete kileshették a Helloween honlapján, ma hivatalosan is bejelentették, hogy a Dirkschneider lesz a ‘United Alive World Tour Part II’ őszi európai szakaszának előzenekara. Mint tudjuk, Udo Dirkschneidernek ez a projektje az U.D.O. tagjaiból áll, de kizárólag Accept-műsorral koncertezik.

Udo Dirkschneider

Udo Dirkschneider többször is hangoztatta, hogy soha többé nem játszik Accept-dalokat, ám idén harmadszor is életre keltette Dirkschneider projektjét. Ráadásul idén 35 éves a ‘Metal Heart’ album, így azt is bejelentették, hogy a legnagyobb német metalfesztiválon, a Wackenen, de a többi visszaigazolt nyári fesztiválon (a belga Alcatrazon és a svéd Skogsröjeten) is teljes egészében eljátsszák a jubiláló kultikus lemezt.

 

 

A hónap elején megjelentek közös fotók Udóról Peter Baltes basszusgitárossal és Stefan Kaufmann ritmusgitárossal (aki az Acceptben még dobolt), állítólag a Wackenre készülődtek közösen. Ami azt jelentheti, hogy a Dirkschneiderben több eredeti Accept-tag lesz nyáron, mint az anyabandában, ahol Wolf Hoffmann egyedül maradt az alapítók közül.

Arról sajnos nem szólnak a hírek, hogy az őszi turnén is folytatják-e a ‘Metal Heart 35’ műsort vagy egy hagyományos „besztofot” nyomnak a Helloween előtt. Mi mindenesetre jobban örülnénk az előbbinek, hiszen a Helloween turnéja hozzánk is elér október 19-én!

Megosztás