A kanadai zenész és kiadója, az InsideOut Music ma jelentette be, hogy június 5-én jelenik meg az ’Empath – The Ultimate Edition’. Ez az átfogó verzió tartalmazza az eredeti 2019-es lemezt, és összesen 2 CD-n és 2 Blu-ray korongon terül el a frissített verzió.

Devin Townsend

Az első Blu-ray lemezen az 5.1-es hangzású mixet hallhatjuk, melyet Devin készített. Természetesen minden dalhoz friss képi megjelenés is kapcsolódik, plusz egy sztereo hangzású videó változat is. A második Blu-rayen pedig rengeteg bónusz kapott helyet, többek között egy élő felvétel, mely a ‘Acoustically Inclined – Live in Leeds’ címet kapta. A felvétel 2019 áprilisában készült, és olyan dalok szólaltak meg a koncerten, mint például a Love?, a Deadhead és a Thing Beyond Things. Ezen a lemezen lesz megtalálható a teljes „Empath Documentary”, a „Genesis 5.1 Mixing Lesson” és a kommentált audiósáv is. A négylemezes csomag egy art-bookban kap helyet, amihez Devin egy új ajánlót írt, de rengeteg képet is találunk a lemez készítéséről.

 

 

Devin így nyilatkozott az új 5.1-es hangzással kapcsolatban: „Technikai szinten mindig is elégedetlen voltam a sima, alap sztereó hangzással, amellyel a legutóbbi lemezem is érkezett. Legyen az fejhallgató, számítógépes hangszóró vagy bármi más, amin megszólalt. Ki kellett találjam, hogyan tudna működni két hangszóróval ez a dolog. Így jobbnak éreztem a lemezt és jobban meghangszereltnek tűnt. Persze így rengeteg új információ áradt minden dalból. A végeredmény egy vastag, falnyi hangzás lett. A célom nem az volt, hogy lehengerlő élményt adjak, sokkal inkább a lebilincselő szándék vezérelt.”

Devin Townsend

Megosztás