Dee Snider tavaly megjelent ‘Leave A Scar’ lemezének záró balladáját, a Standet a 2003-as Great White-koncerten kitört tűzesetről készült dokumentumfilm betétdalának választották. Ennek apropójából készült ez a klip.

Dee Snider

A Station nightclubban, az Egyesült Államokban, a Rhode Island állambeli West Warwickben 2003. február 20-án este 100 ember meghalt és 230-an megsérültek. A tüzet az est főzenekarának, a Great White-nak a turnémenedzsere által beindított pirotechnika okozta, amely meggyújtotta a színpadot körülvevő falakban és mennyezetben lévő gyúlékony hangszigetelő habot. Egy percen belül bekövetkezett a teljes belobbanás, a flashover, és minden éghető anyag lángra kapott. Az intenzív fekete füst két percen belül elborította a klubot, és lehetetlenné tette a menekülést, az eltorlaszolt kijáratok pedig még inkább akadályozták az evakuálást.

 

 

Dee Snider így mesélt a Stand klipjéről: „Bár nem a Station nightclub leégéséről szóló dokumentumfilmhez, az ‘America’s Deadliest Rock Concert: The Guest List’-hez írtam a Stand című számot, mégis tökéletesen illik hozzá. Annak a szörnyű éjszakának a legnagyobb tragédiája az volt, hogy milyen aljas módon nem nyújtottak támogatást a kétségbeesett, rászoruló közösségnek. A Stand annak fontosságáról szól, hogy mindannyian felismerjük a kétségbeesés ilyen pillanatait, és tegyünk valamit ellenük. »Ne csak egy jelet hagyj, hagyj mély nyomot!« [Don’t leave your mark… leave a scar! – részlet a dal refrénjéből]”

A Reelz saját készítésű dokumentumfilmje, az ‘America’s Deadliest Rock Concert: The Guest List’ című film premierje múlt vasárnap, február 20-án volt, és olyan életek mélységesen megrázó személyes történeteit mutatta be, amelyeket örökre megváltoztatott a Station nightclub tragikus leégése. A tragédia feldúlta a Rhode Island-i West Warwick összetartó közösségét. A dokumentumfilmet most vasárnap, február 27-én ismét műsorra tűzi a Reelz.

Megosztás