A Toto egykori billentyűs-énekese egészségi állapota miatt gyakorlatilag visszavonult a turnézástól, de a zenélést nem hagyta abba. Gazdag zenei pályájának első szólóalbumán olyan nevek bukkannak fel, mint pl. Steve Lukather, Brian Eno, Michael McDonald (Doobie Brothers), Don Felder (ex-Eagles) és Joseph Williams.

A hatszoros Grammy-díjas David Paich 1973-ban kezdődött zenei karrierjének nagy részét a Toto töltötte ki, a zenekarral több mint 40 millió lemezt adott el és több mint 3 milliárd streamet gyűjtött be a zenei szolgáltatóknál, ő a szerzője vagy társszerzője a Toto legnagyobb slágereinek. Emellett több mint 2000 albumon közreműködött dalszerzőként, zenészként, producerként, hangszerelőként vagy énekesként.

 

 

Már jó ideje nyüzsög egy szólóalbum ötletével, amelynek kidolgozásához „kapóra jött” a járványhelyzet miatti lezárás. A ’Forgotten Toys’ című anyag augusztus 19-én jelenik meg a Mascot Label Groupnál, az előrendelés már elindult.
“A ’Forgotten Toys’ olyan dallamrészletekből áll, amelyek évek óta motoszkálnak a fejemben, ezek közül néhány valóban elfeledett játéknak számít már, és eljött az ideje, hogy összerakjak ezekből valamit. Jó ideje nem voltam már a stúdiómban, és azon kaptam magam, hogy folyamatosan hallgatom ezeket a kis darabokat, újra felfedezve őket, remélve, hogy összeilleszthetem dalokká, mint egy zenei kirakós játékot.”
Bármennyire is szólóalbumról van szó, Paich nem tudta megállni, hogy ne hívjon meg néhány barátot is játszani, így csatlakozott hozzá Joseph Williams, Steve Lukather, Brian Eno, Michael McDonald (Doobie Brothers), Ray Parker Jr., Don Felder (ex-Eagles) és Steve Jordan (Rolling Stones).

Az album borítója költői nosztalgiával adja vissza Paich koncepcióját, olyan emlékeket ábrázol, amelyekhez a felesége ragaszkodott az évek során. “Remélem, hogy ezzel bepillantást engedek az énem egy másik szegletébe, amelyet zenei kontextusba még sose helyeztem.”
Az album Spirit Of The Moonrise című első kislemezdalához készült szöveges videó néhány órája jött ki.

’Forgotten Toys’ dallista:

1. Forward
2. willibelongtoyou
3. Spirit Of The Moonrise
4. First Time
5. Queen Charade
6. All The Tears That Shine
7. Lucy

Megosztás