A következő VeszprémFest vendége lesz a legendás amerikai rockzenekar, a TOTO. Július 20-án, szombati napon lépnek fel a História Kert színpadán.

14 sorlemez, 8 koncertalbum, a ‘Dűne’ filmzenéje, 3,4 millárd dalletöltés, tucatnyi világsláger, egy rakás Grammy-díj, – ez az 1977-ben alapított amerikai TOTO rövid mérlege. A kaliforniai együttes a 70-es évek azon kevés bandái közé tartozik, amelyek túlélték a változó trendeket és stílusokat, miközben továbbra is aktuálisak és töretlenül sikeresek maradtak. A pop, a soul, a funk, a progresszív rock, a hard rock, az R&B, a blues és a jazz elemeit ötvöző muzsikájukkal több mint 40 millió lemezt adtak el világszerte, 2009-ben bekerültek a Musicians Hall Of Fame-be.
A TOTO David Paich és Jeff Porcaro vezetésével indult, hozzájuk csatlakozott Steve Lukather gitáros-énekes, aki a világ egyik legkeresettebb sessionzenészeként pályafutása során több mint 1500 lemezen közreműködött. Első stúdióanyaguk 1978-ban jelent meg, amelyet később számos kiváló album követett. Legismertebb dalaik az Africa, a Hold The Line, a Rosanna, az I’ll Be Over You vagy a Georgy Porgy, amelyek mai napig a rádiók kihagyhatatlan darabjai.
Ugyan 2008-ban a feloszlás mellett döntöttek, 2010-ben újra aktivizálták magukat – Joseph Williams énekes újracsatlakozásával – a nagybeteg Mike Porcaro basszusgitáros támogatására szevezett jótékonysági koncertek kapcsán, és azóta sem álltak le. Rengeteg jelentős színpadon felléptek már világszerte,  körbeturnézták a Földet. Bár az alapító Jeff Porcaro 1992-ben elhunyt, a TOTO a mai napig az ő emlékének ajánlja a fellépéseit. Így lesz ez Veszprémben is, ahol a Steve Lukather és Joseph Williams vezette TOTO az együttes pályafutásának legnagyobb sikereiből ad válogatást.
Jegyek kaphatók a VeszprémFest jegysite-ján, további infó az esemény Facebook-oldalán.

 

 

Megosztás