fbpx

A Tesseract énekese tavaly komoly sikerrel debütált első szólólemezével, most pedig új videójával ismét nagyot dob.

Daniel Tompkins

A brit progmetál egyik zászlóshajója hosszú évek óta már a Tesseract. Énekesük, Daniel Tompkins pedig tavaly ezt még tetézni is tudta: ’Castles’ című szólólemezével már saját jogon is komoly sikereket ért el. Hamarosan viszont új köntösben köszönthetjük ismét a lemezt, ugyanis az énekes és producer kollégája, Paul Ortiz a teljes albumot újragondolták és az eredetileg elektronikus zenei alapokra építkező anyagból egy igazi metállemezt gyúrtak. A régi-új lemez címe ’Ruins’ és december 11-én jelenik meg a Kscope gondozásában. Tetézve a dolgot, Ruins címmel még egy igen látványos klippel is előrukkoltak.

Szemfülesek meghallhatják, hogy a dal az eredetileg Castles címre keresztelt nóta friss verziója. Ami az albumot illeti, a szövegeken kívül szinte mindent újragondoltak a srácok. „A’ Castles’ 2019-es megjelenése után azonnal elkezdtem érezni a késztetést, hogy egy progmetál lemezt is gyúrjak az anyagból, és ebben segítségemre volt Paul, aki a nulláról írta újra a zenei anyagot.”

Az album is – éppúgy, mint a dal – ’Ruins’ néven születik újjá, és a nyilatkozatok alapján teljesen friss zenei anyaggal gazdagodunk majd, ugyanis a szövegeket leszámítva a teljes mű át lett fazonírozva. A klipről így nyilatkozott az énekes: „A videó Kyle Meadow és Steven Cleavland munkája és először láthattok gitárral a kezemben, de Paul is szerepet kapott benne. A témáját és a stílusát az eredeti dal ihlette és mélyre ásunk vele a züllés és a bosszú világában, láthatjuk, ahogy a karaktereket a saját kapzsiságuk és telhetetlenségük mérgezi meg, és ahogy emiatt rommá lesz az életük.”

Daniel Tompkins - Ruins


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás