Alice Cooper – Különleges új albumot ígér

írta Bigfoot | 2019.05.21.

Az excentrikus énekes a minap megerősítette, új albumon dolgozik, melyből négy vagy öt dal már készen van.

Azt is elárulta, hogy Bob Ezrin a producer, aki mostanában a Deep Purple útját is egyengeti, régebben meg például a Pink Floydnak segített. Nashville-ben és Detroitban dolgoztak együtt, és Alice Cooper szerint sok érdekes dolog született együttműködésükből.

„Érdekes anyag lesz, más, mint az eddigiek. Ilyet még sosem csináltam. Nem árulnék el róla sokat, de tényleg jó lesz.  Fantasy, horror és sci-fi regények inspiráltak egyes dalokat.”  mesélt elképzeléseiről.

A lehetséges megjelenésről ezt mondta az énekes: „Valószínűleg csak év végén jön ki. Most turnézni fogunk egészen decemberig, a szünetekben lesz csak idő a stúdióban dolgozni, ami egyenként négy-öt napnál nem több, de nem aggódom emiatt. Nemsokára megjelenik az új Hollywood Vampires-lemez is, nekem tavaly kijött egy koncertalbumom ’A Paranormal Evening At The Olympia Paris' címmel. Nem stresszelünk az új lemez miatt, beosztjuk az időt.”

Alice Cooper nem olyan régen interjút adott a Billboard magazinnak, ebben így vázolta elképzeléseit az új album hangzásáról: „Nem tudnám meghatározni, de valami Detroit Soundot szeretnék, olyat, mint ami a Motown kiadó R&B albumain hallható. Mindehhez hozzáadjuk a gitárt, a saját zenei hozzáállásunkat és az egész átmegy jó kis Detroit Rockba. Úgy érzem, mintha körbe lennék véve detroiti zenészekkel. Meg fogjuk találni a megfelelő hangzást.”