John Sykes – Az idén megjelenik a régóta várt szólóalbum

írta Dzsó | 2019.01.07.

A legendás brit gitáros (Tygers Of Pan Tang, Thin Lizzy, Whitesnake, Blue Murder, Sykes) 19 év után megjelenő új szólómunkáját a Golden Robot Records adja ki. A még cím nélküli lemezt korábban ’Sy-Ops’-ként emlegették, de dobták az ötletet.

 

 

A korongon található dalok nevei már biztosnak látszanak, ezek címei a Dawning Of A Brand New Day, a Believe In Yourself, a My Guitar és az Out Alive. Az 59 éves John Sykes már 5 évvel ezelőtt elkészült az anyaggal, de saját bevallása szerint egy darabig jegelte az ötletet. „A managerem akkor halt meg, ezzel elvesztettem valakit, akiben igazán bízhattam, így jegeltem az egészet.” Hozzátette, hogy a 2000-es ’Nuclear Cowboy’ után érkező első lemez beváltja majd a rajongók reményeit: „Akik szerették azt, amit a Whitesnake 1987-es albumán és a két Blue Murder stúdiólemezen zenéltem, azok elégedettek lesznek vele.”

A hírek szerint a következő vendégek szerepelnek a lemezen: Josh Freese (Weezer, A Perfect Circle, Guns N' Roses, Devo) - dobok, Tony Franklin (The Firm) - basszusgitár, Chris Chaney (Jane's Addiction) - basszusgitár, Jamie Muhoberac (The All-American Rejects, Fleetwood Mac, The Rolling Stones) - billentyűs hangszerek.

John legismertebb munkája a Whitesnake 1987-es albuma, melynek társszerzője volt, olyan dalokkal, mint az Is This Love és a Here I Go Again. Az album jelentős nemzetközi siker lett, napjainkig 10 millió példány kelt el belőle. 2009 júliusában jelentette be távozását a Thin Lizzyből azzal az indoklással, hogy: „Itt az ideje, hogy visszatérjek a saját zenémhez.”

Legutóbbi hozzászólások