A Quiet Riot és a House Of Lords egykori basszere, Chuck Wright első szólóalbumával jelentkezik, melyen olyan zenészek közreműködnek, mint Derek Sherinian, a Dream Theater exbillentyűse, Jeff Scott Soto énekes, Lanny Cordola, a House Of Lords volt gitárosa, illetve a nemrég elhunyt Pat Torpey dobos a Mr. Bigből.

Chuck Wright

A Quiet Riot egykori basszusgitárosa, Chuck Wright elkészítette első szólóalbumát.  A ‘Chuck Wright’s Sheltering Sky’ a műfajok széles skáláját öleli fel, a fúziós dzsessztől kezdve a progresszív rockon és funkon át az arcbamászó hard rockig, és május 20-án jelenik meg CD-n és minden digitális platformon a Cleopatra Records gondozásában. A lemezen több mint 30 vendégelőadó szerepel, köztük a Mr. Big, Skid Row, Tesla, Dream Theater, Jane’s Addiction, Asia, Jefferson Starship tagjai, elismert szólóelőadók, mint Allen Hinds, Toshi Yanagi, Whitney Tai és sokan mások.

 

 

A Throwing Stones című dal egy súlyos funk groove-val robban be, kiemelve Wright játékát, amely a slap-basstól a tappingig lenyűgözően sokféle technikát sorakoztat fel, és a dal egyszerű, de mély mondanivalóját hangsúlyozza: „A háború nem az igazság; az egy hazugság”. A kislemezt kísérő videó a mai háborús övezetekben zajló eseményekről készült aktuális felvételeket mutatja be. A dal társszerzői Lanny Cordola gitáros (vele együtt játszott a House Of Lordsban), aki világszerte hírnevet szerzett a háború sújtotta afganisztáni gyerekekért tett erőfeszítéseivel, valamint Joe Retta énekes (Steve Priest’s Sweet, Trans-Siberian Orchestra, Heaven & Earth).

Természetesen nem Wright az első rocker, aki háborúellenes dalt ír, azonban azon kevesek közé tartozik, akik nemcsak beszélnek, hanem tesznek is valamit. A múlt hét elején Wright egy látványos, sztárokkal teli show-t szervezett Hollywoodban, a legendás Whisky A Go Go-ban, amelynek vendégei között volt Cherie Currie a Runawaysből, Doug Pinnick a King’s X-ből, a Bulletboys, Marc Bonilla, a Steelheart, Corey Glover a Living Colourból, a Bad Wolves tagjai és más elismert előadók. A műsorban ukrán zenészek is felléptek, és tiszteletbeli vendégként egy ukrán család, akik éppen az ukrajnai Bucha borzalmai elől menekültek Amerikába. A rendezvény bevételét a World Central Kitchennek ajánlották fel, amely a frontvonalon dolgozik, és az ukrajnai háború áldozatainak és a több millió menekültnek biztosít élelmet.

A ‘Chuck Wright’s Sheltering Sky’ dallistája:

01. The Weight Of Silence feat. Derek Sherinian
02. Army Of Me feat. Pat Torpey
03. The Other Side
04. Throwin’ Stones feat. Lanny Cordola
05. Giving Up The Ghost
06. Time Wait’s For No One
07. It Never Fails feat. Jeff Scott Soto
08. Darkness Darkness
09. Cradle Of The Sun (Lorelei)
10. Farewell Horizon
11. The Weight Of Silence (Reprise) feat. Derek Sherinian

Chuck Wright's Sheltering Sky CD

Megosztás