Ha rajongsz Lee Aaronért, a Vixenért, a Sarayáért, Lita Fordért, akkor ez a te zenéd! És a Too Late For Love klipje is neked való!

Chez Kane

Chez Kane brit rockénekesnő debütalbuma március 12-én jelenik meg a Frontiers Musicnál. A Crazy Lixxből ismert Danny Rexon volt a producere, a maszterelését pedig Erik Mårtensson (Eclipse) végezte az egyszerűen csak ‘Chez Kane’ címet viselő albumnak, mely a dallamos rock ’80-as évekbeli dicső napjaira tekint vissza, amikor több hihetetlen énekesnő is megfordult a stílusban.

 

 

Tehetséges, fiatal énekesnőként, aki két nővérével együtt állt a Kane’d zenekar élén, Chez felkeltette az új tehetségekre vadászó kiadó figyelmét. Danny Rexonnal kezdett dolgozni néhány demón, és a végeredmény felöleli a dallamos rock stílust, amelyet ő és Danny egyaránt csodálnak.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy felkértek, csináljak egy szólóalbumot Dannyvel. Amint meghallottam a zenét, azonnal tudtam, hogy nekem való, és nagyon örülök annak a lehetőségnek, hogy ily módon elindíthatom szólókarrieremet. Annyira hálás vagyok, hogy a Frontiers színre lépett! Ez brutális album lesz, alig várom, hogy megjelenjen!” – mondta Chez. Danny Rexon producer pedig hozzátette „Eddig csak a Crazy Lixx produkciós munkáin dolgoztam, de ezzel egy egészen másfajta szerepkörbe csöppentem, ahol egy vadonatúj szólóénekes felépítésén kell dolgoznom, ami nagyon üdítő… Különösen, ha arról beszélünk, hogy létrehozzunk valamit egy olyan tehetséges és szorgalmas énekessel, mint Chez.”

Az album koncepciója Danny elképzelései szerint az volt, hogy hiánypótló szerepet töltsön be a 21. századi rockénekesnők színterén: „Régóta úgy érzem, hogy a kortárs dallamos rock szcénából hiányzik egy fontos darab, ami szerintem a műfajt – legalábbis bizonyos mértékben – olyan nagyszerűvé tette a ’80-as évek végén és a ’90-es évek elején, és ez a jellegzetes női rocker típusa. Rengeteg zenekar van a dallamos rock műfajban, de úgy érzem, hiányzik egy nagyszerű női előadó, aki vérbeli hard rockot énekel. Egyfajta Lee Aaron, Lita Ford vagy Robin Beck a 21. században. Tehát a küldetés számomra egyértelműen az volt az első naptól kezdve: Adj a rajongóknak egy női rockert, aki emlékeztetni fogja őket a múltbéli hatalmas rockhimnuszokra. Miután megtaláltam Chezt és felfedeztem a hangjában rejlő lehetőségeket, biztos voltam benne, hogy ez az album jó visszhangot kap mind a saját zenekarom, a Crazy Lixx, mind pedig a retró dallamos rock műfaj rajongói körében.”

Chez hozzátette, hogy „bár a ’90-es években születtem, mindig is a gyengém volt a ’80-as évek stílusa, így Danny dalai nagyon jól állnak nekem.” Danny pedig levonta a végső konklúziót: „Ha hozzám hasonlóan rajongsz Lee Aaronért, a Vixenért, a Sarayáért, Chrissy Steele-ért, Lita Fordért, imádni fogod Chez Kane debütáló albumát!”

A bemutatkozó lemezt a Too Late For Love című dalhoz készített klippel vezették fel.

‘Chez Kane’ dallista:

01. Better Than Love
02. All Of It
03. Rocket On The Radio
04. Get It On
05. Too Late For Love
06. Defender Of The Heart
07. Ball N’ Chain
08. Midnight Rendezvous
09. Die In The Name Of Love
10. Dead End Street

Chez Kane

Megosztás