Június közepén érkezik a Haken gitárosának első önálló albuma, a ’Tiktaalika’, amelynek második kislemezeként az instrumentális címadó dalt mutatja be Charlie Griffiths.

Charlie Griffiths

Charlie Griffiths első szólólemezének anyaga a dallamos rocktól az avantgárdon át a heavyig terjedő skálán mozog, a ’Tiktaalika’ hidat képez a King Crimson és King Diamond világa között. A gitáros a saját hangszere mellett a basszusgitáron és a billentyűs hangszereken is maga játszik, egy számban pedig énekesként is debütál. Az alkotói folyamatról Charlie így nyilatkozott: „Újra hathúros gitáron játszottam, ami furcsa volt, miután több mint tíz évig nyolchúros témákat írtam a Haken számára. Ez határozottan másfajta hozzáállást igényelt, de elkezdtem a riffekkel egyidejűleg énekdallamokat írni és felépítettem a szöveges koncepciót is. Ez nagyszerű kiugrás volt a megszokott környezetemből, és nagyon jól éreztem magam közben.”
Az Arctic Cemetery után második kislemezdalként egy instrumentális tételt hallhatunk, amely az album-címadó Tiktaalika. Az Inside Out Music webshopjában már előjegyezhető az album digipak CD, fekete és világoskék színű dupla vinyl + CD változatban.

 

 

Megosztás