Most, hogy a Toto ismét letette a lantot, a tagok egyéb projektjeikre koncentrálhatnak. Az énekes Joseph Williams például erre, a Chicago multiinstrumentalista-énekesével közös munkájára. A nevek kezdőbetűiből összerakott ‘CWF’ folytatása hasonlóan bonyolult (‘CWF 2’) címet kapott, ám ezt ellensúlyozza a lemezen hallható zene, melyet a Between The Lines alapján máris tesztelhetünk.

Champlin Williams Friestedt

A Soundpollution kiadó rendkívül büszke arra, hogy bemutathatja a Champlin / Williams / Friestedt trió által készített új lemezt, mely új mérföldkő lehet az AOR műfajában. A 2013-as ‘Live In Concert’ DVD és az azt követő 2015-ös ‘CWF’ album nagy sikere után 5 évet kellett várni, hogy a trió újra összejöjjön. Joseph Williams, a Toto énekese – John Williams filmzeneszerző fia –, aki a felnőtt Simba énekhangjaként is hallható az ‘Oroszlánkirály’ című animációs filmben, újra csatlakozott a legendás Chicago korábbi gitáros-billentyűs-énekeséhez, Bill Champlinhez és a kritikusok által is elismert gitáros-producerhez, Peter Friestedthez, hogy elkészítsék a nemes egyszerűséggel csak ‘CWF 2’ névre keresztelt második albumukat.

 

 

A lemez készítésében részt vett még többek között Michael McDonald énekes, John JR Robinson (Michael Jackson, Quincy Jones) dobos, Randy Goodrum (Toto, Chicago), Tamara Champlin és Diane Warren zeneszerző. Warren az első olyan női dalszerző, aki nem előadóművész is egyben, akit 29 éves története során a Polar Music Award díjára jelöltek. A korábbi olyan díjnyertesek, akik elsősorban dalszerzők, Burt Bacharach (2001-ben) és Max Martin (2016-ban) voltak.

Két éve már bemutattak egy új dalt 10 Miles címmel, Peter Friestedt és Randy Goodrum közös szerzeménye inkább a Toto feelinget hozta, ám akkoriban még javában folyt a Toto ’40 Trips Around The Sun’ válogatáslemeznek a turnéja, így a munkák félbemaradtak. A most bemutatott – Bill Champlin és fia által Michael Carusóval közösen szerzett – dal inkább a Chicago irányába mutat, és a jó hír, hogy május 15-én végre megjelenik az új lemez is.

Dallista:

01. Runaway Dancer
02. 10 Miles
03. Love In The World
04. Amandas Disguise
05. Between The Lines
06. Look Away
07. All That I Want
08. Restless Love
09. Price Of Love
10. Sometimes You Win

Champlin Williams Friestedt CWF 2

Megosztás