Nem illik hírekben véleményt formálni, de ez a Listen To The Radio-klip most azért került fel ide, mert ilyen erőlködéstől mentes, laza west coast muzsikát nagyon régen hallottunk.

Cats In Space

A Cats In Space a volt Andy Scott’s Sweet-basszer, Jeff Brown zenekara, szóval volt kitől tanulnia a dalszerzést meg a többszólamú vokálokat.

 

 

Ilyen hülye névvel nem lehet világmegváltó babérokra törni! Mellettünk is elment, hogy az ‘Atlantis’ lemezük még tavaly év végén megjelent, de erre a Listen To The Radio című dalhoz készült klipre véletlenül rákattintottunk, és egyszerűen lehidaltunk attól a lazaságtól, ami átjön a zenéből. A zenekar korábbi énekese egyébként az a Paul Manzi volt, aki most az Andy Scott’s Sweet sorait erősíti, szóval itt többszörös átfedések vannak, nem véletlen a zene hasonlósága. De a Cats In Space ezen túl is akar mutatni, zenéjükben a hetvenes éveknek az a fajta dallamos rockja (akkoriban west coastnak is hívták) köszön vissza, amit a Styxtől vagy az Electric Light Orchestrától hallottunk.

Az új frontembert, Damien Edwardsot a ’Jeff Wayne’s The War Of The Worlds’ produkcióból szipkázták el, a háttérvokált olyan nevek erősítik, mint Emily Lynn az Australian Pink Floyd Show-ból, vagy Mick Wilson a 10cc-ből, a szimfonikus zenekar vezetője pedig az a Mike Moran, akit például Freddie Mercury és Montserrat Caballé ‎’Barcelona’ lemezének hangszerelése is dicsér. Szóval az elborult név mögött nem kispályás csapat rejtőzik. Aki fogékony az efféle zenére, az bátran próbálkozzon be velük!

‘Atlantis’ dallista:

01. Dive!
02. Spaceship Superstar
03. Revolution
04. Sunday Best
05. Listen To The Radio
06. I Fell Out Of Love With Rock ‘n’ Roll
07. Marionettes
08. Queen Of The Neverland
09. Magic Lovin’ Feelin’
10. Can’t Wait For Tomorrow
11. Seasons Change
12. Atlantis

Damien Edwards – ének
Jeff Brown – basszusgitár
Greg Hart – gitár
Dean Howard – gitár
Andy Stewart –billentyűs hangszerek
Steevi Bacon – dobok

Cats In Space - Atlantis

Megosztás