Hamarosan napvilágot lát a death metal intézmény Cannibal Corpse legújabb stúdiólemeze. A korábban már nyilvánosságra került Inhuman Harvest című dal most egy brutális klip kíséretében is megtekinthető.

Néhány hete már tudható, hogy a veterán Cannibal Corpse április 16-án megjelenteti ’Violence Unimagined’ című legújabb stúdiólemezét, amely a Metal Blade Records gondozásában kerül a boltok polcaira. Az elképzelhetetlen erőszak cím tömören foglalja össze, hogy mi várható a zenekar tizenötödik nagylemezével kapcsolatosan, a tizenegy dalt tartalmazó korong indulatokkal teli és lélegzetelállító precízséggel eljátszott korszerű death metalt tartalmaz a műfaj egyik legnépszerűbb csapatától. „Az album azt az utat követi, amelyen már jó néhány éve járunk – mondta Alex Webster, a csapat alapító-basszusgitárosa. – Azt hiszem, minden alkalommal hasonló módon közelítünk a dalszerzéshez, mindegyikünk megpróbálja megírni a legkeményebb, legemlékezetesebb dalokat. Szeretjük, ha minden dalnak megvan a saját karaktere, úgy fogalmaznék, hogy bedobhatod a lemezjátszó tűjét az albumaink bármelyik pontjára, rögtön meg tudod mondani, hogy melyik dalt hallod.”

 

 

Alex Webster lelkesen beszélt a zűrös ügyei miatt távol maradni kényszerült Pat O’Brien gitárost váltó Erik Rutan (Hate Eternal) érkezéséről is: Úgy gondolom, hogy ezen a lemezen a legszembetűnőbb különbség Erik Rutan belépése. Három komplett dalt írt a lemezhez zenével és szöveggel, a dalírási módszere, valamint a gitárjátéka is újdonság nekünk. Úgy gondolom, hogy a zenéje és a stílusa is nagyon jól illeszkedik hozzánk, de nem csak ezt hozta a zenekarba. Nagyszerű barátunk, így személyes szinten is tökéletes számunkra. Ezen túlmenően ő az egyik legkeményebben dolgozó ember, akit ismerek, a zenében és minden másban egyaránt. Folyamatosan tele van energiával, pozitív a hozzáállása olyan kihívást jelentő helyzetekben is, ahol más emberek már elvesztik a hitüket, ez az energia, ez a nagyszerű hozzáállás a többieket is ösztönözte. Olyan ember, aki remek abban, amit csinál, és inspirálja a környezetét is.”

A 12 verzióban megjelenő ’Violence Unimagined’ album – a fanatikus gyűjtőknek akár alternatív borítóval is – előrendelhető a Metal Blade Records hivatalos webshopjából.

Megosztás