Van egy nőnapra való hírünk is mára: A svéd blues rock kvartett június 19-én hozza ki harmadik stúdióalbumát ’Holy Moly’ címmel a Nuclear Blast gondozásában. Egy dalt, a Proud Womant azonban már most meghallgathatunk.

A beszédes című szerzeményről ezt mondta Elin Larsson, a Blues Pills énekesnője: „Ez a dal belülről jött. Először azt gondoltam, valaki már biztos megírta előttem, de ha nem, akkor a francba, csináljuk!  Nőként – és nem másodrangúként! – dolgozni a zeneiparban, sok esetben inkább a nemi identitásról, mint a zenéről szól. Lenéznek, fenyegetnek, méregetnek, kifiguráznak, céltáblának néznek, bántalmaznak. Férfival ilyet nem tesznek. Sok nő épp úgy letette vagy leteszi a névjegyét a zenében, mint a férfiak, közben számos nehézséggel néztek szembe, csak azért, mert nők. Ez teszi naggyá a diadalukat.”

 

 

A zenekar még hozzátette: „A szenvedélyes nőknek szóljon ez az erőteljes dal úgy, mint egy himnusz, és amikor meghallják, érezzék, hogy milyen erősek! Mindenkinek szóljon, aki az egyenlőséget és az egységet vallja, bárki is vagy, bárhonnan jöttél!”

 

Megosztás