A Fields Of Bone videója ott folytatódik, ahol a Scarlet Cross végződött. A videó mellé megérkeztek a pontos infók is a lemezről és a konceptalbum történetéről is többet tudhatunk meg.

Black Veil Brides

Újabb dalt mutatott be a Black Veil Brides a június 4-én érkező ’The Phantom Tomorrow’ lemezről, ami a Sumerian Records égisze alatt fog megjelenni. A friss videó mellé megérkeztek a lemezzel kapcsolatos részletes információk is.

 

 

A Fields Of Bone videója az énekes, Andy Biersack rendezői debütálása, a történet ott folytatódik, ahol a Scarlet Cross végződött. A főszereplője, The Blackbird („A feketerigó”) visszatér, hogy felkészüljön az egyszerűen csak „Kilences”-ként [Dante poklának kilencedik köre után – a szerk.] ismert ellenfelével vívott csatára. A banda új imidzsével is megismerkedhetünk, a ’The Phantom Tomorrow’-érában ezentúl ez lesz a meghatározó.

Andy Biersack énekes így mesélt a lemez koncepciójáról: „Ez egy konceptalbum, egy képregény is készül hozzá. Épp ma reggel beszéltem a képregény kiadójával, közösen dolgozunk a grafikán és minden egyeben. A történet alapötlete lényegében… Társadalmunkban, különösen most, szeretünk hősnek tekinteni és megszállottjává válni olyanoknak, akik gyakran kutyába se vesznek, és valahogy így születnek ezek a hamis bálványok és hősök. Szóval a történet valami olyasmiről szól, hogy veszünk egy mitológiai karaktert, akit az emberek mindenféle hatalommal ruháznak fel, majd végül hátat fordítanak neki, mert senki sem képes mások álmait megvalósítani. Szóval ez a saját idővonalunk alternatív változata, ahol a vágyott és különböző tulajdonságokkal felruházott hősök irányíthatatlanná és egész társadalmunk részévé válnak.”

A ’The Phantom Tomorrow’-koncepció születéséről így mesélt: „Tavaly januárban kezdtem el írni a történetet, gyakran rajzolok is írás közben, nem vagyok jó benne, de szeretem ily módon is láttatni az elképzeléseimet. Szóval, megírtam az egész történetet és rajzoltam hozzá jellegzetes karaktereket, aztán egy vagy másfél héttel később elkezdtünk stúdiózni. Érdekes egybeesés, hogy az egész pont akkor pattant ki a fejemből, fel is vázoltam a többiek előtt. Már korábban is készítettünk konceptalbumot, a bevált módszerünk az volt, hogy a koncepciót és az ötleteket odaadtam a zenekarnak, akárcsak a narratíva szempontjait, és onnantól már közösen, együttesként írtuk meg a nótákat, majd fogtam ezeket a dalokat és megírtam hozzájuk az első számtól az utolsóig a történetet szolgáló szövegeket.”

„Néha bilincsbe zárnak a konvenciók, vagyis azt kell írnod egy kontextuson belül, amit írsz – folytatta. – De megpróbáltam nyitottabban kezelni ezt, ahol lehetett, mert nem akartam olyan dolgokról írni, amiket nem ismerek; azt szerettem volna, hogy a tapasztalataimról szóljon. És a történetünkben valóban nincs semmi, ami ne hasonlítana a jelenlegi helyzetre, akár személyes szinten, olyan emberekkel, akiket ismertem, akár társadalompolitikai szinten, a világ őrületével kapcsolatban. Az elképzelések univerzálisak, és ez egy kicsit megkönnyítette, hogy végigcsináljam. De ami a képregényt illeti, ez ugyanolyan dolog – előállok a történettel és a grafikai ötletekkel, és aztán olyan emberekkel dolgozom együtt a megvalósításán, akik sokkal tehetségesebbek nálam.”

A zenekar az eredeti tervek szerint idén júniusban fellépett volna a Budapest Parkban, de ezt várhatóan a jövő évre halasztják, mint a többi nyári koncertet és fesztivált.

A ’The Phantom Tomorrow’ dallistája:

01. The Phantom Tomorrow
02. Scarlet Cross
03. Born Again
04. Blackbird
05. Spectres
06. Torch
07. The Wicked One
08. Shadows Rise
09. Fields Of Bone
10. Crimson Skies
11. Kill The Hero
12. Fall Eternal

Black Veil Brides - The Phantom Tomorrow

Megosztás