Joe Bonamassa lehűtötte a kedélyeket az ötödik stúdióalbum érkezésével kapcsolatban. Viszont lelkesedett Hughes új daláért!

Black Country Communion

Nem egyszerű a szupergroupok időgazdálkodása. Derek Sherinian leginkább az új szólólemezével van elfoglalva, Glenn Hughes minden erejével a The Dead Daisiesre koncentrál, és ugyan januárra halasztották az új album megjelenését, pénteken azért kiadnak egy akusztikus EP-t. Jason Bonham Sammy Hagarrel tolja a The Circle szekerét, a karantén időszaka alatt valóságos sorozatot hoztak össze a világhálón ’Circle @Home Sessions’ címmel. Az alapjáraton is búgócsiga Joe Bonamassa a Sleep Easys után kiadja a debütáló anyaga 20. évfordulós verzióját ’A New Day Now’ címmel, és dolgozik az elhalasztott turnéja életre keltésén.

 

 

Eddie Trunk, a híres rádiós őt kapta mikrofonvégre a napokban: „Úgy volt, hogy jövő januárban megpróbáljuk összehozni az új albumot, de el kellett az egészet halasztani 2021 végére. Ennek ellenére bandának tekintjük magunkat, napirenden tartjuk a témát és beszélünk róla.”

„Meghallgattam a The Dead Daisies új dalát, az Unspokent, amit Glenn írt, hát szerintem óriási lett, ha egy kajareceptet énekelne el, azért is odalennék. Meg hát remek basszusgitáros, akinek saját stílusa és hangzása van, felfedezhető a játékában a híres Motown-sessionzenész James Jamerson, és Andy Fraser (Free, John Mayall) hatása. Ha meg kiereszti a hangját a Burnben, azonnal felismered, hogy ez ő. Hiába olyan kifinomult és dallamközpontú a basszusjátéka, háttérbe szorul vele, mert övé minden idők egyik legnagyobb rockhangja, szóval ez nem igazi probléma.”

A Black Country Communion 2017-ben adta ki az előző lemezét ’BCCIV’ címmel, ennek is Kevin Shirley volt a producere, akinek tulajdonképpen köszönhető a banda megalapítása. Ő jött elő az ötlettel, miután látta Bonamassát és Hughest 2009-ben jammelni a Los Angeles-i Guitar Centerben. Olyan elementáris erejű volt a stílusaik fúziója, hogy innen már csak az volt a kérdés, hogy ki lesz a banda másik két tagja (Jason Bonham dobos és Derek Sherinian billentyűs).

 

Megosztás