Megállapodott a közös munka folytatásáról az Adam „Nergal” Darski vezette lengyel Behemoth és a Nuclear Blast Records, így ősszel megjelenhet a 2018-as ’I Loved You At Your Darkest’ album folytatása.

Az extrém metálban utazó lengyel Behemoth és a kiadó közötti együttműködés 2009-ben kezdődött az ’Evangelion’ című lemezzel, akkor azonban kizárólag európai terjesztésről egyeztek meg. Ezt a megállapodást bővítették most ki, és egyezségre jutottak abban, hogy a Nuclear Blast lesz a felelős a 2021 őszén esedékes új Behemoth-album öreg kontinensen kívüli disztribúciójáért is. Annak ellenére, hogy Lengyelország vallási szervezetei számos kísérletet tettek annak érdekében, hogy megtörjék a Behemoth felfelé ívelő karrierjét, Adam „Nergal” Darski sosem volt hajlandó kompromisszumot kötni, és úgy véli, hogy a java még hátra van: „A Nuclear Blast évtizedek óta elismert név a metál világában, és a Behemoth része volt ennek a figyelemreméltó történetnek. Most azonban a jövőről van szó és alig várjuk, hogy a Behemoth a következő fejezetét egy céltudatos és megerősödött csapattal nyissa meg.”

 

 

Jens Prüter, a Nuclear Blast Europe A&R vezetője így fogalmazott az új megállapodással kapcsolatosan: „Örömünkre szolgál, hogy nagyot léphetünk előre a Behemoth készülő anyagának világméretű terjesztésével. Harmincéves utazásuk még nem érte el a csúcspontját és büszkeséggel tölt el minket, hogy segíthetünk céljai elérésben a legnagyobb extrém metál zenekarnak, aki a következő évtized legizgalmasabb rockelőadója is egyben. Csak néhány banda rendelkezik azzal a jövőképpel és eltökéltséggel, hogy uralni akarja a zenei színteret. Külön köszönet az 5B Artist Managementnek azért, hogy idáig eljuthattunk.”

Kapcsolódó hír, hogy a Behemoth új albumával hazánkba is ellátogat a ’The European Siege 2021’ elnevezésű turné keretében olyan előadók társaságában, mint az Arch Enemy, a Carcass és az Unto Others, az október 19-i eseménynek a Barba Negra ad otthont.

Megosztás