Múlt hét pénteken két új dallal jelentkezett a System Of A Down. A csapat tizenöt év után adott ki új zenéket, aminek apropóját az azeri-örmény konfliktus adta. Shavo Odadjian basszer szerint emiatt azonnal félredobtak mindent és egyből nekiálltak új dalokon dolgozni.

System Of A Down

Protect The Land és Genocidal Humanoidz címmel két új dalt adott ki pár napja a System Of A Down. A két tételt az azerbajdzsáni-örmény konfliktus hatására hozta össze a banda. Egy friss interjúban Shavo Odadjian basszer azt mondta, hogy egy közös üzenetben vetette fel John Dolmayan dobos, hogy kellene valamit csinálniuk. „Azt írta, hogy mindent félre kell tennünk és össze kell hoznunk valamit. Részt kell vállanunk a dologban és segíteni, bármilyen módon. Ez sokkal fontosabb nálunk, az érzelmeinknél és az egónknál is. Daron azonnal válaszolt, hogy van valamije, amivel időt spórolhatunk. […] Amikor összejöttünk, a kezdeti feszültség elég nagy volt, mert nem voltunk biztosak abban, hogyan reagálunk egymásra, azonban öt perc elteltével már beszélgettünk, nevettünk és elkezdtünk a dalról tárgyalni, hogy milyen lesz, milyen módon tudunk ezzel segíteni és mindez mit jelenthet az emberek számára.”

A két dalt Daron Malakian eredetileg másik zenekarának írta, azonban ezzel időt spórolhatott a System Of A Down. A 2005-ös ‘Mezmerize’ és ‘Hypnotize’ lemezek utáni első vadiúj zenék nem azt jelentik, hogy a gárda új albumot készítene, bár korábban több oldalról is hallhattuk, hogy ötletekben nincs hiány a csapat háza táján. A szóban forgó két dalból befolyó bevételeket a zenekar az Armenia Fundnak utalja.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

 

Megosztás