fbpx

Tegnap este egy kisfilmmel jelentkezett Arjen Lucassen, amelyből kiderült, hogy március 27-én jelenik meg az ’Into The Electric Castle’ húszéves jubileumi előadását megörökítő koncertfilm.

Ayreon Arjen Lucassen

2019. szeptember 13-án, 14-én és 15-én négy alkalommal lehetett látni az Ayreon-koncertműsort, ahol ezúttal a 2019-ben jubiláló ’Into The Electric Castle’ volt a főszereplő. A helyszín ezúttal is a Tilburgben található 013 volt. Arjen Lucassen ezúttal is részt vett a produkcióban, a Hippie alakját formálta, mellette pedig 22 kiváló zenész volt még a színpadon.

Az eredeti énekesek és hangszeresek közül ott volt Fish (ex-Marillion), Anneke van Giersbergen (VUUR), Damian WilsonThijs van Leer (Focus), Ed Warby (Ayreon), Edward Reekers (ex-Kayak), Edwin Balogh és George Oosthoek (ex-Orphanage). Vendégként vettek részt a műsorban: Simone Simons (Epica), Mark Jansen (Mayan), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Marcela Bovio (Mayan), Dianne van Giersbergen (Ex Libris), Jan Willem Ketelaars. A zenei alapot Johan van Stratum (VUUR), Joost van den BroekMarcel Singor (Kayak), Ferry Duijsens (VUUR), Bob Wijtsma (Ex Libris) és Ben Mathot játszották.

Nem kellett sokat várni, hogy a film munkálatai elkészüljenek, a filmet tartalmazó kiadványok előrendelése még a hónapban elkezdődik, a hivatalos megjelenés csak március 27 lesz. A Hippie a következő üzenettel jelentkezett: „Kedves Barátaim! Büszkén mutatom meg nektek az előzetesét az ’Electric Castle Live’-nak! Igen, tudom, hogy ez csak egy újabb rámenős pénzszerző akciónak tűnik, de higgyétek el, érzem, hogy ez a legjobb élő felvétel, amit valaha is készítettünk! Briliáns előadás, jó hangminőség, jó vágás, rengeteg kulisszák mögötti anyag. Még az a félénk Hippie alak sem maradt le. Kinek az ötlete volt ez?

Megosztás