Két héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy március 27-én jelenik meg az ’Electric Castle Live And Other Tales’ névre keresztelt Ayreon DVD film. A Mascot Label Group leányvállalata lerántotta a leplet a kiadvány részleteiről, amiről egy bő nyolcperces részletet is láthatunk.

Ayreon Arjen Lucassen

2019. szeptember 13-án, 14-én és 15-én négy alkalommal lehetett látni az Ayreon-koncertműsort, ahol ezúttal a 2019-ben jubiláló ’Into The Electric Castle’ volt a főszereplő. A helyszín ezúttal is a Tilburgben található 013 volt. Arjen Lucassen ezúttal is részt vett a produkcióban, a Hippie alakját formálta, mellette pedig 22 kiváló zenész volt még a színpadon.

Az eredeti énekesek és hangszeresek közül ott volt Fish (ex-Marillion), Anneke van Giersbergen (VUUR), Damian WilsonThijs van Leer (Focus), Ed Warby (Ayreon), Edward Reekers (ex-Kayak), Edwin Balogh és George Oosthoek (ex-Orphanage). Vendégként vettek részt a műsorban: Simone Simons (Epica), Mark Jansen (Mayan), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Marcela Bovio (Mayan), Dianne van Giersbergen (Ex Libris), Jan Willem Ketelaars. A zenei alapot Johan van Stratum (VUUR), Joost van den BroekMarcel Singor (Kayak), Ferry Duijsens (VUUR), Bob Wijtsma (Ex Libris) és Ben Mathot játszották.

A Music Theories Recordings elárulta, hogy 3 LP, 2CD+DVD, Blu-ray lemezeken lesz kapható az újdonság, a különleges dobozok kedvelőinek készül az Earbook (2CD, 2DVD, Blu-ray) variáció, és a legkülönlegesebb a mindössze 1500 példányban, fából (!) készülő díszdoboz. Ebben 3 olyan színes LP lesz, ami nem kapható külön. Ezen felül a teljes ötlemezes Earbook, egy lemezjátszókhoz készült filckorong, egy önálló képlemez, kártyák, poszter és Arjen aláírását tartalmazó eredetiségi nyilatkozat. Ennek az ára 159 euro, de csak a Mascot webes boltjában lesz megvásárolható.

Az első ízelítő a filmről már meg is érkezett, a The Garden Of Emotions előadását láthatjuk.

’Electric Castle Live And Other Tales’ dallista:

CD 1:

01. Welcome to the New Dimension
02. Isis and Osiris
03. Amazing Flight
04. Time Beyond Time
05. The Decision Tree
06. Tunnel of Light
07. Across the Rainbow Bridge
08. The Garden of Emotions
09. Valley of the Queens
10. The Castle Hall
11. Tower of Hope
12. Cosmic Fusion

CD 2:

01. Robby Valentine
02. The Mirror Maze
03. Evil Devolution
04. The Two Gates
05. Forever of the Stars
06. Another Time, Another Space
07. Shores of India
08. Ashes
09. Out in the Real World
10. Twisted Coil
11. Kayleigh
12. Pink Beatles in a Purple Zeppelin
13. Songs of the Ocean

DVD:

DVD 1: A teljes koncert (2:28:37)
DVD 2: Extrák
– Kulisszák mögötti felvételek (1:48:28)
– Interjúk (1:32:24)
– Audio: DD 2.0 és DD 5.1 surround

Blu-ray:

A két DVD lemez tartalmával megegyező
Audio: DD 2.0 és DTS-MA 5.1 surround

Ayreon - Electric Castle Live And Other Tales

Ayreon

Megosztás