A címadónak tekinthető The Moonflower Societyt mutatták be az Avantasia kilencedik nagylemezéről. A dalban Bob Catley, a Magnum énekese a főszereplő, aki most is részese az Avantasia nyári fesztiválturnéjának.

Avantasia

‘A Paranormal Evening With The Moonflower Society’ címmel október 21-én érkezik az Avantasia kilencedik nagylemeze a Nuclear Blasttól. Az előrendelés ma indult. Ezzel egy időben bemutatták a Bob Catley énekelte kvázi címadó dalt, a The Moonflower Societyt, és egyben nyilvánosságra hozták a dallistát is.

 

 

„A holdvirág [Ipomoea alba – Moonflower] az éjszaka teremtménye, amely akkor virágzik, amikor a világ alszik. Számomra egyrészt a furcsa karaktereket jelképezi, akikkel a dalaimat benépesítem, másrészt pedig azokat a furcsa karaktereket, akikkel az Avantasiában körülveszem magam. Csak engedd magad belezuhanni ebbe a csodálatos, titokzatos utazásba!” – mondta Tobias Sammet a The Moonflower Societyről.

Az ‘A Paranormal Evening With The Moonflower Society’ tizenegy varázslatos és erőtől duzzadó dalt vonultat fel számos neves vendégszereplővel. Egy kaland, amely frissességével, pezsgésével, kifinomultságával és varázslatával ragadja magával a közönséget. Az album producere – szokás szerint – maga Tobias Sammet volt, az Avantasia gitárosával, Sascha Paethtel közösen.

Közben az Avantasia ezerrel nyomul nyári fesztiválturnéján, az előzetesen bevállalt fellépések mellett beugrottak a visszalépő Manowar helyett Barcelonában, és ők lépnek fel holnap Bulgáriában a teljes turnéját lemondó Whitesnake helyett is. A csapattal tart a Pretty Maids énekese, Ronnie Atkins is, aki úgy tűnik, betegsége dacára kedvet kapott újra a színpadhoz, valamint a szintén parkolópályán lévő Primal Fear frontembere, Ralf Scheepers is, de ott van velük Jorn Lande, Eric Martin, Herbie Langhans és a most bemutatott dalt éneklő Bob Catley is. Női fronton Adrienne Cowan és Ina Morgan erősíti a csapatot. Hozzánk legközelebb a cseheknél lépnek fel a Rock Castle fesztiválon augusztus 19-én.

‘A Paranormal Evening With The Moonflower Society’:

01. Welcome To The Shadows
02. The Wicked Rule The Night
03. Kill The Pain Away
04. The Inmost Light
05. Misplaced Among The Angels
06. I Tame The Storm
07. Paper Plane
08. The Moonflower Society
09. Rhyme And Reason
10. Scars
11. Arabesque

Avantasia - A Paranormal Evening with the Moonflower Society 

Megosztás