Tobias Sammet bemutatta az Avantasia kilencedik albumának első kislemezdalát, és ezúttal nem poposkodott, hanem odacsapott keményen. A The Wicked Rule The Nightban Ralf Scheepersszel énekel duettet.

Avantasia Tobias Sammet

Közel három év hibernáció után Tobias Sammet, az Avantasia megálmodója teljes gőzzel robban be, hogy bemutassa az ősszel megjelenő ‘A Paranormal Evening With The Moonflower Society’ című kilencedik album első hírnökét, a The Wicked Rule The Nightot, melyben Ralf Scheepers mellett ő maga is megmutatja, hogy a hangja még mindig – vagy már megint – igazi csúcsformában van. A dalban, melyhez egy animált szöveges videó készült, Tobias Sammet basszusgitározik, billentyűzik és énekel, Ralf Scheepers énekel, Sascha Paeth gitározik és Felix Bohnke dobol.

 

 

„Annyira elégedett vagyok a készülő albummal, hogy bármelyik dalt kiadhatnám első kislemezként. De valahogy az elmúlt két év után úgy éreztem, hogy amint elengedik a pórázt, teljes gőzzel kell előremennem. És őszintén szólva az is klassz, hogy valószínűleg sokan egy kevésbé extrém számot vártak volna az Avantasiától, de biztosra menni egy nagy baromság. A The Wicked Rule The Night az Avantasiából vagy az Edguyból ismert stílusjegyeim ellenére kiszámíthatatlan, izgalmas, friss és új” – mondta a zeneszerző a bemutatkozó kislemez kapcsán. Magáról az albumról egyelőre csak annyit lehet tudni, amit Tobi egy korábbi interjúban elmesélt.

Avantasia - The Wicked Rule The Night

Megosztás