A Work Of Art és a Grand Illusion zenészeinek összeolvadásából született az Art Of Illusion nevű új zenekar, mely a svéd dallamosrock-hagyományokat viszi tovább.

Art Of Illusion

Az Art Of Illusion ötvözi Anders Rydholm dalszerző-producer (Grand Illusion) és Lars Säfsund énekes (Work Of Art) tehetségét. Az ‘X Marks The Spot’ a svéd zenészek első közös albuma. Zenéjükben a dallam a kulcs, és olyan zenekarok előtt tisztelegnek, mint a Queen, a Giant vagy a svéd popcsapat, a Big Money. Anders billentyűs hangszereken, basszusgitáron és ritmusgitáron játszik, míg Lars a szólóénekről és a háttérvokálról egyaránt gondoskodik. A lemez producerei is ők ketten voltak. Az albumon vendégszerepeltek Jay Graydon, Muris Varajic, Kristian Larsen, Pelle Holmberg és Daniel Rydholm gitárosok, Frank ”Frallan” Nilsson dobos, Per Svensson vokalista és Tony Paoletta steel gitáros. A zenét Anders Rydholm írta, a dalszövegeket Anders Rydholm, Arlene Matza-Jackson és Patrik Ahlm.

Lars Säfsund énekes 2008-ban tört be Work Of Art nevű zenekarával és az ‘Artwork’ albummal. Azóta a melodikus rock műfajának egyik elismert hangja. A Work Of Art mellett a Lionville és az Enbound együttesekben is énekel, valamint Svédország egyik legfelkapottabb vokalistája. A Disney és más produkciós társaságok is lecsaptak a hangjára. Anders Rydholm saját bandái, a Grand Illusion és a Code mellett együtt dolgozott az Overlanddel és a legendás japán előadóművésszel, Demon Kakkával is, dalszerzési és produkciós tevékenysége mellett a zenei produkciók vezető oktatójaként dolgozik a svédországi Vaxjo városában, a Linnaeus Egyetemen.

Az Art Of Illusion ‘X Marks The Spot’ című albumát január 29-én jelenteti meg az AOR Heaven Európában. Eddig két dalt mutattak be róla, a lemezt nyitó Wild And Free-t és a My Loveless Lullaby-t.

‘X Marks The Spot’ dallista:

01. Wild And Free
02. Run
03. My Loveless Lullaby
04. Waltz For The Movies
05. 4 AM
06. Go
07. Snakebite Charm
08. Let The Games Begin
09. A Culinary Detour
10. Catch You If I Can
11. Rampant Wildfire
12. Race Against Time

Art Of Illusion - X Marks The Spot


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás