Megjelent a thrash metalban erős Archaic új albuma, aminek apropójából egy klip is landolt a neten a Withstanding című dalhoz.

Archaic

Most „csak” öt év telt el a nemzetközi thrasherek között is nagyot szóló ’How Much Blood Would You Shed to Stay Alive?’ lemez óta, ami az első két album közötti tizenegy évnél mindenképp kellemesebb, de a harmadik Archaic-lemezt így is több év kemény munka és akadály előzte meg. A ’The Endgame Protocol’ születése közben vette át a divideD élén aktív Jósa Tamástól a mikrofont a 2018-ban csatlakozott Erdélyi Péter (Salvus) gitáros, és természetesen a járványhelyzet sem tett jót az album munkálatainak.

 

 

Erdélyi Péter: „Egy megpróbáltatásokkal és tagcserékkel terhelt nehéz időszak után most új felállásban, de fáradhatatlan erővel hoztunk nektek tíz vadonatúj számot, hogy letépje a fejetek. Ismét egy nemzetközi szintű produkcióval akartunk megjelenni, mind hangzásban, mint produkciós szinten, ami méltó folytatása az eddigi munkásságunknak, de egy újabb mérföldkő is egyben. A játék neve továbbra is thrash metal, a klasszikus védjegyekkel, de 2022-es hangzással és energiával, valamint az eddigieknél sokkal dalcentrikusabb, fogósabb köntösben.”

A ’The Endgame Protocol’ végre megjelent tizenegy modern, de mégis nyers thrash-dallal, valamint Sallai Péter grafikájával. Kapható a márciusi HammerWorld magazin CD mellékleteként (ahol a hónap albuma; a Hammer-szerkesztőség rögtön az első helyre is szavazta a lemezt a Hangpróbán), rendelhető digipak változatban a zenekar webshopjában, és meghallgatható minden online streaming felületen. A megjelenéssel egy időben új videó is debütált a Withstanding című dalhoz.

„Talán a leghagyományosabb megközelítésű dal a lemezen, fő témájában némileg kikacsintás az előző albumra. Az ökölrázós refrén szerintem nagy koncertfavorit lesz” – mondta Peti a klipes dalról. „A háború tökéletes eszköze egy népirtó fegyver, vírus, vagy atomhasítás. Ha feltűnik, semmi sem marad az útjában, csapdába csalni is lehetetlen. Tudod, ha már támadásba lendült, ha ennyire egymásnak feszült a világ, hogy egyetlen tollvonással egész városokat és népeket tüntessenek el, akkor a játszma már a tetőfokára hágott” – tette hozzá Jósa Tomi szövegíró.

A csapat március 11-én a Vokálban tart egy dedikálással, sörözéssel és beszélgetéssel tarkított lemezmegjelenős bulit, aminek Facebook-oldalán még több infót tudhatsz meg az eseményről.

’The Endgame Protocol’ dallista:

01. No One Knows
02. The Truth
03. Behind
04. The Subliminal
05. Lines
06. Withstanding
07. A Cold Embrace
08. From The Undying
09. Endgame Protocol

Archaic

Megosztás