A 2020-as év hagyományainak megfelelően a The Rolling Stones veterán gitárosa is a nappaliban található kedvenc karosszékére cserélte a stúdiót.

Keith Richards

Keith Richards a Classic Rock legújabb számában adott interjút, amelyben a magazin arról faggatta a zenészt, hogy megváltoztak-e gitározási szokásai a kényszerű otthonülés következtében. „Igazság szerint a gitárom mindig a kedvenc székem mellett pihen, velem együtt. Persze akadnak olyan pillanatok vagy rövidebb időszakok egy átlagos nap folyamán, amikor hirtelen eszembe jut egy ötlet és már kapom is fel a gitárt. Ilyenkor csak üldögélek és írom a dalokat, vagy egyszerűen csak ötletelek.”

 

 

A világ egy egészen más hellyé vált tavaly, és ez ugyanúgy hatással volt a hétköznapi emberekre, mint a világ egyik legnagyobb rockistenségére. „Ez az egész helyzet jelentős befolyással van a mindennapjaimra csakúgy, mint mindenki máséra. Tudjátok, egy csónakban evezünk. A családom, én, és néhány közeli barátom is mind meghúzzuk magunkat az otthonunk biztonságos buborékában, és az jár a fejünkben, hogy mikor ér már véget ez az egész. Jelenleg sajnos úgy tűnik, hogy kemény telünk lesz.”

Arról, hogy milyen lehetséges alternatívát lát a jövőben az élő koncertezésre, Richardsnak ez a véleménye: „Jelenleg nincs semmilyen B-terv a tarsolyomban. Azt hiszem, most mindennél előbbre való az, hogy végre legyünk túl ezen az egészen, amilyen gyorsan csak lehet. Okosan kell csinálni, és még így is elég durva menet lesz, hiszen ez a dög arra született, hogy elszakítson minket egymástól, pedig csak annyit szeretnénk, hogy együtt lehessünk.”

Megosztás