A New York-i kormányzó február 23-tól megnyitja a stadionokat, és nemcsak futballmérkőzésekre! Egyelőre tíz százalékos kapacitással és COVID-ellenőrzéssel, de legalább végre megmozdult valami!

koncert

Annak ellenére, hogy a tél elején az Egyesült Államokban a COVID-19 esetek megugrottak, egyre reménykeltőbbek a hírek. Andrew Cuomo, New York kormányzója engedélyezte, hogy az állam stadionjai és arénái február 23-tól tíz százalékos kapacitással megnyíljanak – bár bizonyos társadalmi távolságtartási szabályok még mindig érvényben maradnak. Januárban Cuomo engedélyezte, hogy az emberek részt vegyenek a Buffalo Bills rájátszásán az Indianapolis Colts ellen, amennyiben 72 órán belüli negatív COVID-tesztet produkálnak. A szurkolóknak és a személyzetnek is bele kellett egyeznie a meccset követő kontaktvizsgálatba.

 

 

Az NBC New York szerint a kormányzó „páratlan sikernek” nevezte az eseményt, ma pedig bejelentette, hogy engedélyezi az állam többi nagy helyszínének ugyanolyan feltételek mellett történő működését: minden résztvevőnek be kell mutatnia egy 72 órán belüli negatív PCR-tesztet. A 10 000 fős stadionok és arénák csak 10 százalékos kapacitással működhetnek, és a társadalmi távolságtartással kapcsolatos intézkedések, mint például a maszkok használata és a hőmérséklet-ellenőrzések továbbra is a protokoll részei lesznek, de ez akkor is nagy lépés a helyes irányba.

„Ennek és a jóváhagyott helyszíneken az elkövetkező hetekben zajló hasonló eseményeknek a sikere a jövőben segíteni fogja a kisebb helyszínek újranyitási folyamatát is” – mondta a kormányzó.

Mivel rengeteg koncert és fesztivál van előjegyezve 2021 második felére, csak remélni tudjuk, hogy megindult egy folyamat, melynek végén az események visszatérhetnek a normális kerékvágásba és a megszokott méretekhez.

(Photo by Sebastian Ervi on Unsplash)

Megosztás