fbpx

Jeff Plate, a Savatage és a Trans-Siberian Orchestra dobosa 30 évvel ezelőtti ötletét valósította meg egy teljesen új zenekar kötelékében.

Jeff Plate

Jeff Plate elkötelezettségét tükrözi, hogy eredeti ötletét követően 30 év után alakított egy bandát Alta Reign néven, bemutatkozó albumuk pedig január 8-án jelent meg ’Mother’s Day’ címmel a Rat Pak Recordsnál. A dobos mellett Jane Mangini billentyűs személyében egy másik Trans-Siberian Orchestra-zenész is tagja a bandának. A két rutinos zenész mellé fiatal tehetségek sorakoztak fel: Tommy Cook gitáros-énekes, Collin Holloway gitáros-énekes, Kevin McCarthy basszusgitáros-énekes és Zach Hamilton billentyűs-gitáros-énekes. Alább az első kislemezdal, az Immortal hallgatható meg.

Jeff így nyilatkozott az albummal kapcsolatban: „Az őrült 2020-as évben fejeződött be az, ami egy próbateremben kezdődött 30 évvel ezelőtt. A ’Mother’s Day’ egy évekig tartó folyamat eredménye, amelynek során közösen dolgoztunk, terveztünk és vártuk a megfelelő pillanatot, hogy összerakhassuk ezt az egészet. Minden résztvevő erőfeszítésének és tehetségének a tökéletes kombinációjával járult hozzá ahhoz, hogy befejezhessem azokat az ötleteket és dalokat, amelyek évek óta a fejemben voltak.”

Az albumon más Trans-Siberian Orchestra-tagok is vendégszerepelnek, a Mother’s Dayben például Joel Hoekstra, míg a Rise-ban Chris Caffery szólózik. „Jeffet 20 éve ismerem a TSO-n keresztül – mondta Jane Mangini billentyűs. – Megtiszteltetés volt számomra, hogy 2010-ben játszhattam vele a ’Beethoven’s Last Night’ turnéján. A turnén a legjobb móka mindig a soundcheck volt, illetve az ő soundcheckje. Miközben játszotta volna a legmenőbb riffeket, én valószínűleg bosszantottam azzal, hogy együtt játszottam vele, ugyanakkor mindig arra gondoltam, milyen nagyszerű volna valamit összehozni közösen. Tíz évvel később hívott, és biztos vagyok benne, hogy még azelőtt igent mondtam, mielőtt befejezte volna a kérdést. Nagyon boldog vagyok, hogy összehoztuk ezt az anyagot.”

A megjelenés előtt nem sokkal megjelent a második dal is a lemezről, a Thin Red Line.

’Mother’s Day’ számlista:

01. Shine
02. Witness
03. Thin Red Line
04. Never Say Never
05. Mother’s Day (featuring Joel Hoekstra)
06. ESC (Escape)
07. Come Out And Play
08. Let’s Go! (I’m In Charging Now)
09. Always
10. Immortal
11. Passage
12. Rise (featuring Chris Caffery)
13. Always (akusztikus verzió)

Alta Reign - Mother's Day


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás