Őrült karácsonyi videóval jelentkezett a nemzetközi kalózbrigád, mielőtt felszedik a horgonyt, hogy útra keljenek Európa városaiba. A január 8-i Barba Negra-koncertre az ideihez hasonló egyedi műsorral készül az Alestorm, a vendéglistájukon a Gloryhammer, a Wind Rose és a Rumahoy.

Január elején Budapestre érkezik az év első nemzetközi turnéja a metálszcéna „legmagyarabb” zenekarának vezetésével. Az Alestorm társaságában érkezik a banda énekesének korábbi zenekara, a Gloryhammer, a hazánkban már szintén megfordult Wind Rose és a Rumahoy, melynek főhőse gyakori vendége és kisegítő énekese az Alestorm-koncerteknek. A Gloryhammer először mutatja meg a magyar közönségnek új énekesét, Sozos Michaelt, aki tavaly váltotta Thomas Winklert. Az idei nagyon szórakoztató és bulis budapesti Alestorm-koncerten volt több dalnak is a premierje élőben, köszönhetően a friss lemezen található 2 magyaros nótának. Vélhetően a turné programjában most is itt lesz a legtöbb változás a többi állomáshoz képest, és várhatóan megintcsak hazánkban kerül terítékre a Magyarország dal és a Neoton Família-feldolgozás, a Nyár van. A turné több állomásán már biztosan teltház várja a „kalózokat”, hozzánk január 8-án érkeznek a Barba Negra Red Stage-re, a jegyek igen szép számban fogytak már nálunk is, így aki nem akar lemaradni az év első igazán nagy bulijáról, az mihamarabb vegye meg rá a belépőjét. Közben a zenekar egy a komolyságához mérhető videót osztott meg a karácsonyi forgatagban, a Very Wooden Christmas című videóban az utolsó lemez címének megfelelően 7 óra 7 percen keresztül nézhetjük, ahogy hóbuckák között, egy tábortűz mellett gumikacsák melegednek.

 

 

Az ünnepek alatt a banda magyar gitárosa, Bodor Máté is friss infóval szolgált a turnét illetően, ugyanis ikonikus és egyedi készítésű „Bobo” gitárja mellé egy vadiúj, rikító zöld színű Ibanez RGRTB621 is bekerül a turnécsomagba.

Alestorm Bodor Máté

A H-Music bemutatja: Alestorm European Tour 2023
Alestorm, Gloryhammer, Wind Rose, Rumahoy
Barba Negra Red Stage, 2023. 01. 08.
Jegyek a Rock1 hálózatában kaphatók, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás