Cápatámadás, fűnyírás, vízibiciklizés, Freddie Mercury-imitálás, ezek mind teljesen normális dolgok egy Alestorm-klipben.

Alestorm Bodor Máté

A május végén megjelent Alestorm-album új klipjében többször is feltűnik a Balaton, a zenekar magyar gitárosának, Bodor Máténak köszönhetően. A ’Curse of the Crystal Coconut’ lemez limitált box setjében egy kétszámos kislemezt is csaptak a friss album mellé, amin a Big Ship Little Ship és a Bassline Junkies nóták kaptak helyet. Ez a két dal mostantól már digitális verzióban is elérhető, nemcsak fizikai hanghordozón, és ezt alkalmat ragadta meg a zenekar, hogy méltóképpen megünnepeljék a megjelenést.

 

 

A komolytalan nótához egy komolytalan klipet vágott össze Elliot Vernon, a banda billentyűse és hörgőspecialistája. Mivel a tagok a világ minden táján élnek, ezért mindenki saját maga készített felvételeket a környezetében, és azokat küldte el Elliotnak. Bodor Máté részeit a Mihasznafilmes Lerch Peti forgatta a Balatonnál, bringázás, vízben gitározás és vízibiciklizés közben, de láthatjuk, ahogy Peter Alcorn dobost többször is cápatámadás éri. A banda főnöke, Christopher Bowes sem hazudtolja meg magát, Freddie Mercuryt imitálva porszívózik a házában, majd macijelmezben füvet nyír és a sok munka után pihenésképpen gumicsónakba pattan. Chris amúgy így nyilatkozott a klipről: „Mindannyian otthon vagyunk és hihetetlenül unatkozunk a legújabb albumunk megjelenése óta. Ezért gondoltuk, hogy elkészítünk egy szórakoztató »home made« videót, hogy megünnepeljük a két bónusz számunk digitális megjelenését. Még a csodálatos Patty Gurdy is küldött anyagot, aki a lemezen is szerepel, és ebben a dalban is eszelőset teker.”

Pár hete az album legrövidebb számához készült animációt mutatták be a srácok, aminek szintén van magyar érdekeltsége. A Shit Boat 75 másodpercnyi zene, amely örökre megragad a fejedben. Tiszta hedonizmus és hamisítatlan szórakozás, ez az Alestorm védjegye.

A zenekar így kommentálta a klipet: „Mindenki tudja, hogy a rövid dalok a legjobb dalok, tehát természetes volt, hogy videót csináljunk az album legrövidebb dalához. Az animációt a melbourne-i RMIT University kedves emberei készítették, és minden benne van, ami egy Alestorm-videó klasszikus elemének számít: varázslatos átalakulások, óriási magyar férfiak, akik »csomagokat« ejtenek a kertedbe, gumikacsák, és rajzfilmpéniszek.”

Aaron McLoughlin producer az alábbiakat nyilatkozta a készítéssel kapcsolatban: „A világjárvány mindenki számára nagyon kemény, de pokolian erőszakosnak kell lenni, hogy megakadályozzuk a RMIT hallgatóit a kalózok rajzolásában. A videó elkészítése 17 hétig tartott, és a vezető, Simon Norton fantasztikus munkát végzett a karantén alatt. Minden csapattag otthonról dolgozott, hogy megkreálja a legelmebetegebb kalózkalandot, amit ebben az évben látni fogsz.”

Amúgy a dal egyik sorában, a zenekar által említett „óriási magyar férfi” nem más, mint Hartmann Kristóf a Hammertől, aki nem mellesleg a zenekar turnémenedzsere is.

Megosztás