A kanadai gitáros-énekes, billentyűs, dalszerző és producer rockoperát írt. A sokévnyi hallgatás után visszatérő zenész közel kétórás ‘The Life And Times Of Eddie Gage’ című darabjából már több tételt is bemutatott, legutóbb a nyitó darabot, a Hey Ladi Dadit.

Aldo Nova

Aldo Nova a nyolcvanas években volt sikeres zenész, 1982-es bemutatkozó albuma kétszeres platinalemez lett az Amerikai Egyesült Államokban. A kilencvenes években még próbálkozott – jóval kevesebb sikerrel –, de ekkor már inkább dalszerzőként és producerként vált híressé, többek között Celine Diont is ő juttatta a csúcsra.

2018-ban adott újra életjelet magáról aktív muzsikusként, ‘Aldo Nova 2.0’ című lemezén debütáló albumáról hat slágerének felturbózott változatát adta elő (az akkori rádióbarát játékidők szinte duplájában újragondolva a dalokat), valamint egy új számmal, az I’m A Survivorrel jelentkezett. 2021-ben pedig egy régóta tervezgetett és régóta készülő műve jelenik meg.

Nova 2008-ban úgy döntött, hogy senki másnak nem ír dalt, producerkedést sem vállal, és megvalósítja elképzelését, hogy rockoperát írjon, melynek kezdettől fogva ‘The Life And Times Of Eddie Gage’ volt a címe. A rockopera első dalát, a Go Ont 2008. február 8-án írta, majd további hét dal megírásával tulajdonképpen elindította a projektet. Mind a nyolc dal szerepel a most, 13 évvel később megjelenő albumon, melynek oroszlánrészét végül 2019-ben rakta össze. A rockoperában Aldo az összes különböző karaktert eljátssza, elváltoztatva a hangját minden egyes dalban. A mű 2021 májusában kerülhet a polcokra.

A most bemutatott Hey Ladi Dadi című dalt úgy írta le, hogy „szinte heavy metal, de olyan fogós dallammal, amire rázod a fejed, miközben ütöd a ritmust a lábaddal.”

A ‘The Life And Times Of Eddie Gage’ dallistája:

01. Hey Ladi Dadi
02. Free Your Mind
03. Follow The Road
04. Just A Man
05. You’re My Woman
06. Dyin’ From A Broken Heart
07. King Of Deceit
08. Crawl
09. The Bitch In Black
10. Hollywood Swingin’
11. On The Way To The Psycho Ward
12. Your Ass Is Mine
13. Spaceman
14. The Blvd To Nowhere
15. Let Me In (interlude)
16. Only One Love
17. Burn
18. When All Is Said And Done
19. Hell And Back
20. For Me
21. Go On
22. God Knows Your Name
23. Say A Little Prayer

Aldo Nova - The Life And Times Of Eddie Gage


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás