A 2013-ban megjelent ’All Your Life’ után megint Beatles szerzeményeket dolgozott át Al Di Meola a jazzgitározás nyelvére. 

Al Di Meola

Március tizenharmadikán ’Across The Universe – The Beatles Vol.2’ címmel újabb csokor jelenik meg neve alatt az egykori Mesés Négyes (Fab Four) repertoárjából.

„Érdekes dolog, mert jól ismerjük ezeket a dalokat, én magam rajongok a Beatlesért. Az első lemez után úgy éreztem, vissza kell térnem zenéjükhöz, de ezúttal mélyebbre ástam magam. A Beatles néhány dala eredetileg két perc hosszúságban készült el, így az volt a szándékom, hogy néhány részt írok hozzájuk, vagy továbbfejlesztem az eredeti témákat. Így tettem a Strawberry Fields Forever és a Norwegian Wood esetében. Ezek is a szokásos kétperces csodák a melódia-bridge-melódia-bridge szerkezettel, aztán véget érnek. Bárhol el lehet őket játszani, és mindenki ismeri őket. Természetesen nálam nincs szöveg, így mint hangszeres játékos úgy éreztem, hozzájuk kell adnom valamit. Ezt fogjátok hallani a lemezen.” – mesélte Meola a felvételekről.

Az album műsora így néz ki:

01Here Comes The Sun        
02Golden Slumbers Medley               
03. Dear Prudence     
04. Norwegian Wood               
05. Mother Nature’s Son        
06. Strawberry Fields Forever              
07. Yesterday               
08. Your Mother Should Know             
09. Hey Jude 
10. I’ll Follow The Sun               
11. Julia           
12. Till There Was You              
13. Here, There And Everywhere       
14. Octopus’s Garden

Al Di Meola-Across The Universe

Megosztás