Mike Fraser, az AC/DC hangmérnöke szerint Angusnak egész tárháza van ötletekből, riffekből, amiket Malcolmmal együtt írtak. Ezekből készült az új album.

AC/DC PWRUP

Mike Fraser, aki hosszú idő óta az AC/DC hangmérnöke, egy podcast interjúban beszélt az együttes várva várt visszatérő albumában való részvételéről. Arra a kérdésre, gondolta-e, hogy a ‘Rock Or Bust’ után még egy lemezt készít az AC/DC, azt válaszolta: „A ‘Rock Or Bust’-turné végén azt gondoltam, szögre akasztják a kalapjukat. Egyfajta tisztelgés akart lenni ez a turné Malcolm előtt, de a vége elég furcsa lett. Szóval nem gondoltam, hogy visszatérnek még ezután. De Angusnak viszketett a talpa.”

 

 

Mike elmondta, hogy két héttel azelőtt szóltak csak neki, hogy új AC/DC-lemez készül, hogy az együttes megérkezett Vancouverbe. „Emlékszem, kaptam azt a hívást a lemezről, de semmi részletet nem közöltek – mondta. – Az első napon a stúdióba toppanva fogalmam se volt, hogy mi fog történni, kik lesznek a zenekar tagjai egyáltalán. Amennyire tudtam, Brian visszavonult, Cliff visszavonult, Philnek meg annyi problémája akadt a szülőföldjén [Új-Zélandon], hogy azt se tudtuk, kiengedik-e egyáltalán a hazájából. Amikor odaértem, még egyik bandatag sem érkezett meg, de sok technikusuk ott volt, hogy a stúdióba költöztessék a felszerelésüket és felállítsák a dolgokat. És az egyik srác azt mondta: »Hé, tudod, mi folyik itt?« Fogalmam sincs, válaszoltam. Csak azt tudom, hogy itt vagyunk és beállunk. Odajött és azt mondta: »Nos, itt van az egész banda, Brian, Cliff, Phil és Stevie, mind itt vannak, és készen állunk egy újabb lemez forgatására.« Szóval haver, az olyan megdöbbentő, hatalmas meglepetés volt. Fantasztikus volt!”

Fraser szerint a ‘PWR/UP’ dalszerzési és felvételi folyamata majdnem ugyanaz volt, mint a ‘Rock Or Bust’-nál. „Azt hiszem, Angus sokféle ötlettel és riffel jött ide, de nem túl sok befejezett dallal – mesélte. – De ez hasonlóképpen volt a ‘Rock Or Bust’-nál is. Mert ő és Malcolm rengeteg dalt írtak, mielőtt Mal megbetegedett, aztán meghalt. Tehát van egy egész tárháza ötletekből, riffekből, meg miegymás. Valószínűleg eltöltött pár évet ezek összegyűjtésével, majd amikor idejött a stúdióba, csak leült egy demókkal teli bőrönddel, és Brendan O’Brien producerrel minden ötletet átvilágítottak. Talán csak 3-4 dal volt kész nagyjából, amit csak igazítani kellett, vagy egy refrént hozzátenni, vagy ilyesmi. De alapvetően csak egy halom riff volt, amit Angus és Mal az évek során kitaláltak.”

Megosztás