A koronavírus-járvány a Y&T basszusgitárosát is megihlette, aki szólóanyag készítéséhez fogott. Az első dalba már bele is lehet hallgatni, amiben a Tesla gitárosa, Frank Hannon vendégeskedik.

Aaron Leigh

Ahogy sok más banda, márciusban a Y&T is kényszerű pihenőre vonult. A srácok az éppen zajló amerikai turné utolsó három állomását tették parkolópályára a járvány miatt. Gyorsan ugorjunk előre öt hónapot az időben, amikor turné és koncertek híján viszont annál is több elütni való idő birtokában a banda bőgőse, Aaron Leigh néhány akusztikus online adás után úgy döntött, hogy szólóanyag írásába kezd! „Egészen idáig várnom kellett azzal, hogy szólóanyagot adjak ki, de a Y&T szokásos éves turnébeosztása miatt ezt eddig nem sikerült összehozni, most viszont elérkezett az idő.” – mondta a basszer.

 

 

Az Insanity névre keresztelt első dal szinte teljes egészében Leigh keze munkáját dicséri, beleértve a zeneszerzést, a vokálok feléneklését, a hangszeres részek felvételeit és a produceri munkálatokat. Az egyedüli kivételt a gitár képezi, ezt a részt a Tesla alapítója és gitárosa, Frank Hannon vállalta. Erről így nyilatkozott Leigh: „Miközben az Insanity felvételeivel foglalatoskodtam, beugrott, hogy Frank Hannon játékát szeretném hallani a dalban. Meg kell hagyni, Frank igencsak betalált.” 

Az Insanity szeptember 25-től lesz elérhető az ismert streaming szolgáltatók kínálatában, addig a dal egy rövid részlete tesztelhető.

Megosztás