Ebben a hónapban új EP-je jelent meg, a jövő hónapban pedig új könyvvel ünneplik a legendás dobos munkásságát. Hogy mik a tervei a nyolcvanéves Ringónak? Szeretne már visszatérni a színpadra!

Ringo Starr

Egy évvel ezelőtt ilyenkor Ringo Starr még azon dolgozott, hogy elkezdhessen próbálni az All Starr Banddel, hiszen fellépésük lett volna májusban. Aztán a világra tört a pandémia és a Beatles egykori dobosának fellépései is halasztásra kerültek, az első új időpontok csak 2022 májusára lettek meghirdetve az Amerikai Egyesült Államokban. A leállás alatt a dobos persze nem hagyta abba a zenélést, hiszen közreműködött Steve Lukather ’I Found The Sun Again’ című lemezén, és persze saját zenéjével is foglalkozott, nemrég látott napvilágot ’Zoom In’ című EP lemeze, amelynek egyik dalában egykori gombafejű társa, Paul McCartney is szerepet vállalt.

 

 

Közben harmincéves is elmúlt az All Starr Band, amelyben klasszis zenészekkel lép színpadra, hogy Beatles-dalokat és saját szerzeményeket játsszon a közönségnek. Ennek kapcsán rövidesen egy könyv is megjelenik ’Ringo Rocks: 30 Years Of The All Starrs (1989-2019)’ címmel, amelynek bevételéből támogatja a The Lotus Foundationt. A könyv “sima” változata elővételben elfogyott, már csak a Platinum és a Signature Edition verzió érhető el 75, illetve 495 (!) dolláros áron.

Ringo Starr

Ringo Starr-ral a Toronto Sun munkatársa készített online interjút a napokban, nézzünk a beszélgetésből egy rövid részletet:

🎤 Az elmaradt koncerteket pótoljátok valamikor a jövőben?

🎸 Igen megvan az esély rá, hogy mindent pótoljunk. Minden éjjel fent vagyok, és a turnédátumok lekötését intézem! (nevet)

🎤 Tavaly töltötted be a 80. életévedet. Hogyan ünnepelted meg a pandémia közepette?

🎸 Az egy kicsit rossz érzés volt, mert úgy volt, hogy eljönnek a gyerekeim és hatalmas ünnepséget tartunk. Ténylegesen annyi történt, hogy Barbara [Bach], a feleségem és én autóba ültünk és leruccantunk a Santa Monica Boulevardra, van ott egy két és fél méter magas Peace And Love szobor, és megálltunk mellette pár percre.

Ringo Starr

🎤 A pandémia miatti korlátozások mennyire voltak nehezen elviselhetőek?

🎸 Azt hiszem, mindössze nyolc alkalommal hagytam el a házat idén és tavaly, és persze csak ismerősök jöttek át. Itt vannak a gyerekeink, a sógorunk [Joe Walsh] és Barbara húga [Marjorie]. De ennyi. És mi is csak három vagy négy alkalommal voltunk náluk, és egyszer a mostohafiam házában. Egyszóval kijelenthetem, hogy nem mentünk sehova. Oda kell figyelnem magamra, nem számít, mennyire klasszul nézek ki. Öregszem, célkeresztben vagyok. És gyerekkoromban már átestem egy tuberkulózison.

🎤 Megkaptad már a Covid-19 vakcinát?

🎸 Igen, és tudod mit? Így lement rólam a teher. Nagyon örülök, mert már mindkét oltást megkaptam, és ettől megnyugodtam kicsit.

🎤 Eszembe jutott John Lennon és George Harrison, amikor Paullal énekeltétek a Here’s To The Nightsot, ami az első kislemez a ’Zoom In’-ről. Így szól a szövege: „Here’s to the nights we won’t remember, With the friends we won’t forget.” [Az éjszakákra, amikre nem fogunk emlékezni és a barátokra, akiket nem felejtünk.]

🎸 Számomra is ugyanezt jelentette. Idén lesz 20 éve, hogy meghalt George és tavaly volt 40 éve, hogy Johnt lelőtték. Szóval ez előhozta az emlékeket. Nem ülsz ott egész nap ezen gondolkodva, de amikor ilyen kerek az évforduló, az mégiscsak elgondolkodásra késztet. Mindketten nagyon hiányoznak, szeretem mindkettejüket és tudom, hogy ők is szeretnek.

🎤 És Paul valahonnan a távolból énekelt?

🎸 Ő Angliában volt. És ez így nagyszerűen sikerült. Én itt voltam a házi stúdiómban, ami egy vendégház volt, én csak birtokba vettem. Elküldtem neki a fájlokat. Diane [Warren, a dal szerzője] és én azon versenyeztünk, hogy ki ér el kit. Én Dave Grohllal, Ben Harperrel és Paullal kezdtem, így egy perc alatt nyerésre álltam.

Ringo Starr Paul McCartney

🎤 Tudtad, hogy a tízéves brit dobos kislánynak, Nandi Bushellnek, aki az előző évben dobpárbajt vívott Dave Grohllal, az első inspirációt te adtad, ahogy mosolyogva ülsz a dob mögött a Hey Jude videójában?

🎸 Nem tudtam. Akkor miért Dave-vel állt szóba? (nevet) Nekem megnyerőbb a mosolyom.

Megosztás