Jobban szeretünk új zenékről írni, mint zenészek betegségéről vagy haláláról, de most ez jött szembe a Facebookon.

Y&T

Dave Meniketti, a Y&T alapítója, zeneszerzője és énekes-gitárosa jelentette be a banda közösségi oldalán pár elmaradt koncert magyarázataképpen: „Először is, szerettem volna megköszönni mindenkinek a kedves gondolatokat, miután meghallottátok, hogy egy kórházi beavatkozás miatt el kellett halasztanom koncerteket. Nagyon nagyra értékelem ezt.
Most pedig rögtön a tárgyra térek. Számos vérvizsgálat, egy kiterjedt MRI és a múlt pénteki biopszia után prosztatarákot diagnosztizáltak nálam. Az orvosom azt mondja, hogy korán elkaptuk, és nagyon nagy a túlélés valószínűsége. Az ilyen típusú rákos betegek több mint 90%-a meggyógyul és megéri a várható életkorát. Egész életemben odafigyeltem az egészségemre, és korán felfedeztük ezt a rákot, ezért talán teljes mértékben átvészelem ezt a betegséget. Mindenkit arra buzdítok, hogy figyeljenek oda a testükre és rendszeresen járjanak szűrővizsgálatokra. Rengeteg olyan embert ismerek, aki ezt nem tette meg, és ez jelentette a különbséget a hosszú élet és a halál között.
Ami azt illeti, néhány közelgő koncertet le kell mondanunk az előttem álló hosszadalmas kezelési ütemterv miatt. Bár általában véve nem osztom azt a nézetet, hogy a művészeknek meg kell osztaniuk a nyilvánossággal az egészségügyi problémáikat, úgy éreztem, ez túl kemény ahhoz, hogy mindenkit kétségek között tartsunk… különösen azért, mert sokan közületek végig velünk voltak a Y&T majdnem 50 éves történelme során, és olyanok vagytok nekem, mint egy nagy család. Ettől függetlenül jól vagyok, jól érzem magam, és alig várom, hogy ezt magam mögött hagyva továbbra is sok éven át szállítsam nektek a remek zenéket.”

 

 

Az eredeti csapatból Meniketti az egyetlen, aki máig a zenekar tagja maradt, sőt a többiek (Joey Alves, Philip Kennemore, Leonard Haze) mindegyike el is hunyt azóta.

Megosztás