Vinnie Moore hétfő esti budapesti koncertjén a Classica mellett egy amerikai gitáros-énekes hölgy, Tara Lynch is bemutatkozik. A UFO búcsúturnéjának brit koncertjein az ő csapata volt az előzenekar, így Vinnie első kézből szerzett tapasztalatokat tehetségéről.

Tara Lynch

Tara Lynch (becenevén Gui-Tara) igazi zenésztehetség, aki gitár mellett basszusgitáron és billentyűs hangszereken is játszik, valamint dobol is. Saját maga írja dalait, az ‘Evil Enough’ című albumán olyan kiválóságok szerepelnek, mint Vinny Appice (Black Sabbath, Dio), Tony MacAlpine, Phil Soussan (Ozzy Osbourne, Billy Idol), Mark Boals (Yngwie Malmsteen), Brent Woods (Vince Neil, Sebastian Bach) vagy Glen Sobel (Alice Cooper). „A gitárt inkább művészeti formának tekintem, nemcsak egy eszköznek, amivel zenét lehet alkotni. A zenei ízlésem széles skálán mozog, és bár nagy rajongója vagyok az instrumentális gitárműfajnak, a kedvenc zenekaraimban énekes is van, és olyan gitáros, aki valóban képes kihasználni a dallamokat, nemcsak szimplán shreddel.”

 

 

A UFO előtti fellépésének egy részlete alatt a teljes ‘Evil Enough’ nagylemez meghallgatható, május 9-én, hétfőn pedig Vinnie Moore és a Classica előtt élőben is megnézheted Tara Lynch játékát az Analog Music Hallban, jegyek a Tixán.

Megosztás