Kösd be magad és kapaszkodj erősen, a Vega visszatért karrierje legjobb albumával! A ‘Grit Your Teeth’ szédítő magasságokba és csikorgó mélységekbe vezet. A címadó dal szöveges videóján pedig máris tesztelheted, mennyire igaz a címben szereplő állítás.

Vega

A zenekar frontembere, Nick Workman azt mondta: „Önző módon vállaltunk némi kockázatot az album felvételeinél, amelyre mindenekfelett büszkék lehetünk. Ne próbáld megcímkézni semmilyen rock vagy metal alműfajaként, csak élvezd!”

„Nicknek igaza van – mondta a Vega billentyűse, James Martin. – Úgy döntöttünk, hogy valami mást csinálunk ezen az albumon. Szeretnénk kitűnni a tömegből.”

„A zenekar megállapodott abban, hogy egy modernebb hangzású és izgalmas felvételt készítünk – reflektált a zenekar dobosa, Martin Hutchinson is. – Azt hiszem, ezt határozottan sikerült elérnünk.”

„Azt hiszem, ez az eddigi legjobb albumunk.” – tette hozzá Mikey Kew gitáros.

Inspirációjuk a ’80-as és ’90-es évekből származik (még a Miami Vice dobpörgetés is megvan), ugyanakkor más helyekről is merít és átemeli ezeket az inspirációkat 2020-ba.

„Joe és Sam Graves nagyszerű munkát végzett az album készítése során. Pontosan tudták, mit akar elérni a zenekar.”  – mondta Workman. A keverés és a maszterelés Karácsony előtt befejeződött. A Vega basszusgitárosa, Tom Martin szerint „ez a 2020-as év stadion rockja”.

A Vega új albuma június 12-én jelenik meg.

‘Grit Your Teeth’ dallista:

01. Blind
02. (I Don’t Need) Perfection
03. Grit Your Teeth
04. Man On A Mission
05. Don’t Fool Yourself Again
06. Consequence Of Having A Heart
07. This One’s For You
08. Battles Ain’t A War
09. Save Me From Myself
10. How We Live
11. Done With Me

Felállás:

Nick Workman – ének
Martin Hutchison – dobok
Marcus Thurston – gitár
Michael Kew – gitár
Tom Martin – basszusgitár
James Martin – billentyűs hangszerek

Vega Grit Your Teeth

Megosztás