Januárban jelenik meg a Tribulation új albuma, amiről a banda egy látványos animációs klipen bemutatta első kislemezes dalát Leviathans címmel.

Tribulation

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az egyre nagyobb sikereket elérő svéd Tribulation 2021. január 21-én jelenteti meg ’Where The Gloom Becomes Sound’ című legújabb nagylemezét, amely a Century Media Records gondozásában lát napvilágot. Az album első felvezető dala Leviathans címmel máris meghallgatható, melynek animációs klipjét Ulf Lundén követte el.

 

 

A zenekar így kommentálta a most megjelent dalt: „Az első ízelítő az új albumunk borongós hangzásvilágából valami olyasmi, amit a vízesésekből varázsoltunk elő, és amely szakadó áradatként tör ránk, mint egy áldozat – a tenger és a változások szellemének – a leviatánoknak.”

„Elmerültünk a mítoszok és a varázslatok világában – mondta Adam Zaars gitáros az új albummal kapcsolatban – Különös hangsúlyt fektetve az elemi varázslatra, és általában a nyugati és az indiai ezoterikus hagyományokból származó elemekre, nem a buddhista négy elemre, hanem az öt elemre. A mítosz és a varázslat nyilvánvalóan nem újdonság a Tribulation világában, de hangsúlyosabbá vált ezen az albumon, és most egy kicsit más szemszögből mutatjuk be, mint korábban.”

A ’Where The Gloom Becomes Sound’ album a digipack CD és a digitális formátum mellett limitált darabszámban megjelenik különböző színű vinylen is, amelyek előrendelhetőek a zenekar hivatalos oldaláról, akár rajongói csomagban is.

Kapcsolódó hír, hogy a turnéterveket ismét átírta a világjárvány, így a Bölzer és a Molassess társaságában Budapestre tervezett koncert dátuma 2021. október 2-ra módosult, melynek a Barba Negra ad otthont.

’Where The Gloom Becomes Sound’ dallista:

01. In Remembrance
02. Hour Of The Wolf
03. Leviathans
04. Dirge Of A Dying Soul
05. Lethe
06. Daughter Of The Djinn
07. Elementals
08. Inanna
09. Funeral Pyre
10. The Wilderness

A különböző formátumokon fellelhető bónuszdalok:

The Dhampir, Pt. I. (a teljes dal első fejezete)
The Dhampir
Månvisan (instrumentális)

Tribulation

Megosztás