A progresszív metál spanyol képviselői január 14-én friss albummal jelentkeznek, amelynek a ’Hex’ címet adták. Felvezetésnek az El Odio című daluk első két részét hallgathatjuk meg.

Toundra

Sok zenekarhoz hasonlóan a pandémia érzéketlensége váratlan fordulatot hozott a madridi Toundrának is, akiknek a járvány miatt megszakadt a hazai koncertsorozatuk. Ők is kénytelenek voltak elfogadni az új helyzet visszásságait, amit végül inspirációként használtak fel az új lemezük elkészítéséhez. A 2020-as ’Das cabinet des Dr. Caligari’ után hetedikként érkező ’Hex’ album két részre oszlik, az első felén egyetlen, 22 perces szám található, amelynek címe El Odio [A gyűlölet], a második rész pedig további négy dalt tartalmaz. Az Inside Out Music ebben a felosztásban adja ki az újdonságot vinyl lemezen, amelyhez CD-n is jár az anyag, de külön digipak CD kiadásban is elérhető lesz.
A banda a népszerűsítő kampányban a 22 perces El Odio részeit mutatja be, a csapat gitárosa, Esteban Girón így mesélt az epikus műről: „Az embereket születésük után számtalan olyan hatás éri, amelyek a szeretetet gyűlöletre változtatják. A gyűlölet nem sajátja egyetlen állat természetének sem, nem tartozik az emberi lényekhez sem. A képernyők, számok és hamis matematikai következtetések világa olyan perverz elméletekre vezetnek, amelyektől az ember kifordul magából és elkezdi gyűlölni azt, aki a közelében van. Én még soha nem láttam állatot gyűlölködni, pedig közöttük nőttem fel.”

 

 

‘Hex’ dallista:

1. El Odio. Parte I
2. El Odio. Parte II
3. El Odio. Parte III
4. Ruinas
5. La Larga Marcha
6. Watt
7. FIN

Toundra

 

Megosztás