Steve Lukather és Joseph Williams viszi tovább a banda zenei örökségét, a júniusban megjelenő koncertkiadványukat a Toto 1978-as debütalbumának egyik dalával promotálják.

Június 25-én jelenik meg az a Toto-kiadvány, amin a 2020 novemberében rögzített livestream koncert látható, ez volt az az esemény, ahol Steve Lukather, Joseph Williams és a vendégként feltűnő David Paich bemutatta a Toto legújabb felállását. A legendás zenészekhez John Pierce (Huey Lewis And The News) basszusgitáros, Robert “Sput” Searight (Ghost-Note, Snarky Puppy) dobos, Steve Maggiora (Robert Jon & The Wreck) billentyűs, Dominique “Xavier” Taplin (Prince, Ghost-Note) billentyűs és a multiinstrumentalista Warren Ham (Ringo Starr) csatlakozott, ezzel a csapattal folytatódik tovább a nagymúltú zenekar munkássága a jövőben.

 

 

Luke így nyilatkozott a ’With A Little Help From My Friends’ film megjelenése kapcsán: „Ez a DVD betekintés a jövőt felvázoló gondolatainkba. Joe és jómagam úgy döntöttünk, hogy továbbvisszük a Toto zenéjét, David pedig, aki mindig is mellettünk állt, bármikor beugorhat egy-egy koncertre különleges vendégként. Amikor eljött az idő, hogy ehhez az egyestés show-hoz összeállítsuk a műsort, akkor különféle dalokból választottunk, de a jövőben még nagyobbakat fogunk meríteni a Toto-katalógusból, lesznek régebbi művek, nagy slágerek és persze szólólemezes dalok is. Mind a ketten nagyon örültünk a koncert fogadtatásának, az egész világon ott volt a streaming listák élén, néhány dalt beépítettünk az új Toto-műsorba is, amely különleges ízt ad a ’The Dogz Of Oz World Tour’-nak. Persze majd akkor, ha újra elindulhatunk és koncertezhetünk. Mindkettőnk célja az volt, hogy a múltbeli Totót áthozzuk a jelenbe és új értelmet adjunk neki, az új felállás elindítja a történetünk egy olyan fejezetét, amelybe már nagyon szeretnénk írni.”

Joseph Williams így folytatta: „Mindig nagy öröm egy Toto-koncerten fellépni, de ez igazán különleges volt, mert hozzám, Luke-hoz és Davidhez tavaly novemberben öt topkategóriás virtuóz zenész csatlakozott. Maga a show ötlete azért született, mert játszani szerettünk volna a korlátozások idején is, de ez végül a zenekar újjáépítésének az apropóját is megadta. Már rögtön a kezdeteknél megvolt közöttünk az összhang, ahogy beleástuk magunkat a Toto régi és új dalaiba. A régebbiek közül az egyik kedvencem a You Are The Flower, amely Bobby Kimball szerzeménye, eredetileg ő is énekelte az első Toto-albumon. Hatalmas rajongójaként és barátjaként neki ajánlom a dal új interpretációját.”

A film tartalmából a Till The End után most az 1978-ban megjelent első nagylemez egyik dalához ugrunk vissza, az énekes által említett You Are The Flowerhez. A kiadó webshopjában előrendelhető az anyag CD+DVD, CD+Blu-ray és többféle vinyl verzióban.

’With A Little Help From My Friends’ dallista:

01. Till The End
02. Hold The Line
03. Pamela
04. Kingdom Of Desire
05. White Sister
06. You Are The Flower
07. I Won’t Hold You Back
08. Stop Loving You
09. Band Introductions
10. Home Of The Brave
11. Rosanna
12. With A Little Help From My Friends

Megosztás