A Yes alapító billentyűse ősz elején debütáló szólólemezét jelenteti meg a Spirit Of Unicorn Music kiadó gondozásában, bár a World Trade Center ikertornyai elleni terrortámadás tragédiájának emléket állító lemez körvonalai nem most születtek meg.

Tony Kaye

Tony Kaye a Yes első három albumán kezelte a billentyűs hangszereket, majd a zenekar pályafutása során többször is visszatért a bandába. Élete első szólóalbumának címe ‘End Of Innocence’, mely a 2001. szeptember 11-i terrortámadás tragédiájának állít emléket, pont a huszadik évfordulóra, pontosan egy nappal az évforduló előtt jelenik meg Roger Dean borítófestményével. Azokért szól a zene, akik áldozatul estek a támadásban, illetve azokért, akik hozzátartozóikat veszítették el. A felvételeken Dani Torchia énekesnő is közreműködik, aki civilben a billentyűs felesége.

Az album ötlete már akkor megfogalmazódott Kaye fejében, amikor 2001. szeptember 11-én leomlottak a World Trade Center ikertornyai. Bár már egy ideje nem zenélt aktívan, másnap azonban kicsomagolta hangszerét: „Nem tudtam előre, mit fogok csinálni, egyszerűen csak megtörténtek a dolgok” – így emlékezett vissza az első lépésekre.

Az album műsora így fest:

01. Twinkle Twinkle Little Star / Twilight Time
02. 911 Overture
03. NYC Blues
04. Battle Cry
05. 285 Fulton Street
06. Let’s Roll
07. Tug Of War
08. Flight 11
09. Towers Fall
10. Sweetest Dreams
11. Aftermath
12. Heroes
13. The Battle
14. Hope And Triumph
15. Homecoming
16. Ground Zero

Tony Kaye End Of Innocence

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!