A Faith No More-frontember avantgárd progrock-bandája összekapta magát a járvány idején.

Mike Patton különböző zenei projektjeit szinte képtelenség követni, mi legutoljára a Dead Cross megmozdulásáról írtunk. A Tomahawk – bár az 1999-es megalakulás óta kiadott négy stúdióalbumot –, inkább számít alkalmi társulásnak. Néhanapján összejön a banda: Mike Patton, Duane Denison (The Jesus Lizard, Unsemble), Trevor Dunn (Mr. Bungle, Fantômas) és John Stanier (Helmet, Battles), hogy felvegyenek valamit, de ilyesmire a 2013-as ’Oddfellows’ óta nem volt példa. A bezártság következményének tudják be, hogy kényszert éreztek kreatív energiáik egyesítésére, és március 26-án új albumot adnak ki ‘Tonic Immobility’ címmel.

„Benne volt a levegőben, hogy valamit össze kell hoznunk ebben a rohadt időszakban. Sokan tehetetlennek és korlátok közé szorítottnak érzik magukat, mert nem képesek ebben a helyzetben feltalálni magukat, és aggódnak a jövőjük miatt. Bár a lemez erre reflektál, de valójában elrugaszkodik a valóságtól, mert nem vagyunk hajlandóak beleragadni a negatív gondolkodásba és a politizálásba. Nekünk a rockzene a valóság alternatívája, a lemez jó példa erre. Az elsőként bemutatott Business Casual dalunk gúnyolódva szemléli Amerika munkavállalóinak életét.”

Az album sokféle fizikai és digitális formátumban megrendelhető, illetve a megjelenés után elérhető a banda internetes disztribútorait összegyűjtő link segítségével.

‘Tonic Immobility’ dallista:

01. SHHH!
02. Valentine Shine
03. Predators And Scavengers
04. Doomsday Fatigue
05. Business Casual
06. Tattoo Zero
07. Fatback
08. Howlie
09. Eureka
10. Sidewinder
11. Recoil
12. Dog Eat Dog

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!